Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przekąski serwowane gościom powinny nie tylko dobrze smakować, ale równie dobrze się prezentować i tak właśnie jest w tym przypadku. Połącz szpinak, kremowy serek i łososia, a otrzymasz naprawdę rewelacyjną przekąskę.
Rozgrzej piekarnik do 180 stopni Celsjusza. Żółtka oddziel od białek.
Na patelni rozgrzej oliwę, dodaj szpinak i dwa posiekane ząbki czosnku. Smaż go do momentu aż cała woda wyparuje. Odstaw na bok do wystygnięcia. Następnie zmieszaj z żółtkami
Białka ze szczyptą soli ubij na sztywną pianę. Do serka dodaj szczyptę pieprzu, przeciśnięty przez praskę czosnek i posiekany koperek. Szpinak wymieszaj delikatnie z białkami.
Na blaszkę do pieczenia wyłożoną papierem wylej masę. Rozprowadzać równomiernie za pomocą sylikonowej szpatułki. Piecz przez 15 minut.
Wyciągnij z piekarnika, zostaw na kilka minut do przestudzenia. Letnie ciasto zawiń w roladę i poczekaj aż całkowicie ostygnie.
Zimną roladę rozwiń. Na całej powierzchni rozsmaruj ser, na środku poukładaj plastry łososia, całość posyp kaparami.
Zroluj ciasto, zawiń w folię aluminiową i włóż do lodówki, najlepiej na całą noc. Gdy rolada będzie mocno schłodzona, pokrój na plasterki.
Pyszne, pieczone mięsko. Wykonanie - Babcia i Spółka. :)
Odsłon: 16838
Pieczone oponki bez oleju to szybki i zdrowy sposób na coś słodkiego
Odsłon: 1304
Przepis dnia
Przepis na soczystego kurczaka duszonego w winie
Odsłon: 331
Pyszny i puszysty sernik na kakaowym spodzie z polewą czekoladową posypany wi...
Odsłon: 1785
Kolorowa,niskokaloryczna i pyszna sałatka
Odsłon: 17476
Sezon grillowy w pełni, więc zachęcam do spróbowania szybkiej sałatki z seler...
Odsłon: 471
Przepis dnia
Przepis na soczystego kurczaka duszonego w winie
Odsłon: 331
Pyszny i puszysty sernik na kakaowym spodzie z polewą czekoladową posypany wi...
Odsłon: 1785
Kolorowa,niskokaloryczna i pyszna sałatka
Odsłon: 17476
Sezon grillowy w pełni, więc zachęcam do spróbowania szybkiej sałatki z seler...
Odsłon: 471
Składniki
Rozgrzej piekarnik do 180 stopni Celsjusza. Żółtka oddziel od białek.
Na patelni rozgrzej oliwę, dodaj szpinak i dwa posiekane ząbki czosnku. Smaż go do momentu aż cała woda wyparuje. Odstaw na bok do wystygnięcia. Następnie zmieszaj z żółtkami
Białka ze szczyptą soli ubij na sztywną pianę. Do serka dodaj szczyptę pieprzu, przeciśnięty przez praskę czosnek i posiekany koperek. Szpinak wymieszaj delikatnie z białkami.
Na blaszkę do pieczenia wyłożoną papierem wylej masę. Rozprowadzać równomiernie za pomocą sylikonowej szpatułki. Piecz przez 15 minut. Wyciągnij z piekarnika, zostaw na kilka minut do przestudzenia. Letnie ciasto zawiń w roladę i poczekaj aż całkowicie ostygnie.
Zimną roladę rozwiń. Na całej powierzchni rozsmaruj ser, na środku poukładaj plastry łososia, całość posyp kaparami.
Zroluj ciasto, zawiń w folię aluminiową i włóż do lodówki, najlepiej na całą noc. Gdy rolada będzie mocno schłodzona, pokrój na plasterki.
Przepisy Przekąski
Przekąski
Szybki tost
Przekąski
Wrapy z kurczakiem
Przekąski
Ciasto francuskie z mięsem mielonym
Przekąski
Pomidory z mozzarellą z grilla
Szybki tost
Jak spieszę się a chcę zjeść coś dobrego przed wyjściem to mam swojego pewnia...
Odsłon: 66
Wrapy z kurczakiem
Wrapy to sprawdzony pomysł na letni, szybki obiad. Są uwielbiane przez wszyst...
Odsłon: 413