Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kanapeczki łososiowe to świetna propozycja na imprezę w gronie znajomych. Pasta jest elegancka wizualnie, lekka i szybka w przygotowaniu. Taka przystawka z pewnością sprawdzi się na imieninach, urodzinach, a nawet imprezie sylwestrowej. Charakteryzuje się kremową i delikatną konsystencją, a dodatek chrzanu sprawia, że jest ostra i wyrazista.
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 49
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 235
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 49
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 235
Składniki
Z łososia usuń skórę, pokrój na kawałki i drobno posiekaj lub wrzuć do malaksera. Szalotkę posiekaj i dodaj do ryby. Następnie dodaj twaróg, jogurt, chrzan, sól, sok z cytryny i zmiksuj wszystko na gładką pastę. W razie potrzeby dodaj więcej jogurtu.
osiekaj na drobno szczypiorek. Dodaj twaróg i szczypiorek do łososia i wymieszaj delikatnie.
Z chleba wykrój foremką kółeczka. Pieczywo możesz także pociąć w małe trójkąty. Dekoruj każdy kawałek chleba pastą. Na sam koniec przyozdób kanapeczki koperkiem.