Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealna na "majówkę"
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1106
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 445
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1106
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 445
Składniki
Sos : składniki połączyłem, wymieszałem na gładka emulsję. Odstawiłem. Jajka ugotowałem na twardo, ostudziłem, pokroiłem w plastry. Tuńczyka osączyłem, rozgniotłem widelcem misce, wymieszałem z majonezem. Pomidory pokroiłem w grube plastry, liście bazylii porwałem na kawałki. Oliwki osączyłem, pokroiłem na połówki. Bagietki rozkroiłem wzdłuż na pół, usunąłem część miąższu. Posmarowałem obie strony wewnątrz cienko sosem z drobno posiekaną szalotką. Nałożyłem tuńczyka z majonezem, pomidora, bazylię, oliwki i jajka. Oprószyłem solą i pieprzem.