Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealna na "majówkę"
Puszysty piernik last minute, który zrobicie w zaledwie kilka chwil. Wystarcz...
Odsłon: 65
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5076
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13664
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5900
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7721
Puszysty piernik last minute, który zrobicie w zaledwie kilka chwil. Wystarcz...
Odsłon: 65
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5076
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13664
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5900
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7721
Składniki
Sos : składniki połączyłem, wymieszałem na gładka emulsję. Odstawiłem. Jajka ugotowałem na twardo, ostudziłem, pokroiłem w plastry. Tuńczyka osączyłem, rozgniotłem widelcem misce, wymieszałem z majonezem. Pomidory pokroiłem w grube plastry, liście bazylii porwałem na kawałki. Oliwki osączyłem, pokroiłem na połówki. Bagietki rozkroiłem wzdłuż na pół, usunąłem część miąższu. Posmarowałem obie strony wewnątrz cienko sosem z drobno posiekaną szalotką. Nałożyłem tuńczyka z majonezem, pomidora, bazylię, oliwki i jajka. Oprószyłem solą i pieprzem.