Do góry

Przekąski Przepis na:

Kanapka z ciabatty z tuńczykiem , jajkiem i sosem

Kanapka z ciabatty z tuńczykiem , jajkiem i sosem

Autor:

Przepisów i artykułów: 864 Ocena: 16578

Dodano:

Odsłon: 3351

Idealna na "majówkę"

Składniki

  • 2 ciabatty
  • 4 jajka
  • 2 pomidory
  • 2 puszki tuńczyka w oliwie
  • liście bazylii
  • 3 łyżki gęstego majonezu
  • czarne oliwki bez pestek
  • sół
  • pieprz
  • Sos :4 łyżki oliwy
  • 1 szalotka
  • 1 łyżka octu z białego wina
  • 1 łyżeczka musztardy dijon
3-4 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Sos : składniki połączyłem, wymieszałem na gładka emulsję. Odstawiłem.

    Jajka ugotowałem na twardo, ostudziłem, pokroiłem w plastry.
    Tuńczyka osączyłem, rozgniotłem widelcem misce, wymieszałem z majonezem.
    Pomidory pokroiłem w grube plastry, liście bazylii porwałem na kawałki.
    Oliwki osączyłem, pokroiłem na połówki.

    Bagietki rozkroiłem wzdłuż na pół, usunąłem część miąższu. Posmarowałem obie strony wewnątrz cienko sosem z drobno posiekaną szalotką. Nałożyłem tuńczyka z majonezem, pomidora, bazylię, oliwki i jajka. Oprószyłem solą i pieprzem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń