Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna przekąska z serem halumi, który doskonale komponuje się z rukolą i wodną rzeżuchą. Coś innego na śniadanie, kolację lub południowy posiłek.
Deska i nóż do krojenia, gril, ewentualnie toster, szpatułka, łyżka,
Przepis dnia
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 4845
Przepis dnia
Naleśniki po chłopsku to gotowe danie, sycące i rozgrzewające. Idealnie się s...
Odsłon: 7473
Marynowana papryka, nadziana wcześniej kapustą, to jest przysmak węgierski i...
Odsłon: 922
Bardzo sycąca, pyszna potrawa składająca się z ziemniaczków, kurek oraz boczk...
Odsłon: 107
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 99
Przepis dnia
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 4845
Przepis dnia
Naleśniki po chłopsku to gotowe danie, sycące i rozgrzewające. Idealnie się s...
Odsłon: 7473
Marynowana papryka, nadziana wcześniej kapustą, to jest przysmak węgierski i...
Odsłon: 922
Bardzo sycąca, pyszna potrawa składająca się z ziemniaczków, kurek oraz boczk...
Odsłon: 107
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 99
Składniki
Wykonać dressing do sałatek wg mojego przepisu. Do tego dania będzie potrzeba około 2-3 łyżek dressingu.
Włączyć gril, aby się nagrzewał na średnim ustawieniu. W tym czasie przygotowujemy składniki: kroimy chleb, kroimy w plastry pomidor oraz halumi
Smarujemy dressingiem po obu stronach plastry pomidora oraz halumi , a także kromki chleba
Kładziemy na gril pomidory i halumi i grillujemy aż spod się zarumieni. W tym czasie przygotowujemy sałatkę: dodajemy mix ziaren i pokrapiamy dressingiem.
Odwracamy na drugą stronę i znów grillujemy. W tym czasie albo chleb wkładamy do tostera albo pod gril z pokrywą. Ja mam z pokrywą i płaską część w jednym.
Na gotowe kromki chleba kładziemy trochę liści sałatki
Na to kładziemy pomidory
Następnie plastry halumi
Na halumi znów liście przygotowanej sałatki i już jedzonko gotowe.