Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
czyli wspomnienie greckich wakacji
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11078
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3548
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1204
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4216
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 387
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11078
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3548
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1204
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4216
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 387
Składniki
papryki przecinamy na połowę, wycinamy gniazda nasienne, myjemy i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 220 st. C i pieczemy przez 40 min, po upieczeniu przekładamy do miski, przykrywamy talerzem (lub folią) i odstawiamy do wystudzenia, a potem obieramy skórki
obraną paprykę przekładamy do miski, dodajemy czosnek, oliwę, pokruszony ser i chili, a potem wszystko dokładnie blendujemy, ewentualnie solimy do smaku i przekładamy do lodówki na kilka godzin, no i gotowe smacznego ;-)