Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gnocchi w sosie pomidorowym to obiadowa klasyka wprost ze słonecznej Italii....
Odsłon: 16913
Pyszna tarta z owocami lata to radość dla oczu i rozkosz dla podniebienia! :)
Odsłon: 508
Gnocchi w sosie pomidorowym to obiadowa klasyka wprost ze słonecznej Italii....
Odsłon: 16913
Pyszna tarta z owocami lata to radość dla oczu i rozkosz dla podniebienia! :)
Odsłon: 508
Składniki
namoczyć fasolkę ( przez dobę) w wodzie. do garnka dać kapustę i pokrojone w kostkę mięso, dodać kminek ziele angielskie liście laurowe i kostki rosołowe , podlać wodą i gotować na wolnym ogniu do miekkości mięsa. w osobnym naczyniu ugotować fasolkę w wodzie z odrobiną soli do miekkości. ziemniaki ugotować i podusić , do garnka z kapustą dodać odcedzoną fasolkę , duszone ziemniaki, gotować razem ok 10 minut. pokroić cebulkę usmarzyć na margarynie na złoty kolor dodać do tego mąkę i zrobić zasmażkę, wsypać do kapusty i zagotować przyprawić magą i pieprzem . kapusty nie odcedzać w czasie gotowania, bo dodaje sie fasolkę i nie jest kwaśna..