Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
bardzo dobra karpatka, która zawsze się udaje!!!
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 456805
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1224
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2095
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 505
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 456805
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1224
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2095
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 505
Składniki
wykonanie ciasta: margarynę rozpuścić w gorącej wodzie, gotować 5 minut, dodać mąkę szybko mieszając , trzymać na ogniu aż powstanie aż ciasto zrobi się szkliste, wystudzić do letniego ciasta dodać 6 całych jajek i proszek do pieczenia, miksować aż składniki się połączą. podzielić ciasto na dwie formy i upiec . w 180 stopniach przez 35 min. ciasto ma być zrumienione i podsuszone.
krem: z mąki , mleka i cukru ugotować budyń , wystudzić , utrzeć margarynę z masłem na biało dodawać po łyżce budyniu , ucierać, następnie przełożyć nim zimne ciasto. wierzch ciasta posypać cukrem pudrem