Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
bardzo dobra karpatka, która zawsze się udaje!!!
Smaczna , szybka i łatwa sałatka trzy składnikowa idealnie sprawdzi się na ró...
Odsłon: 22859
Prosty, szybki obiad zrobiony w 30 minut. Danie smaczne na tyle, że gości w n...
Odsłon: 883
Smaczna , szybka i łatwa sałatka trzy składnikowa idealnie sprawdzi się na ró...
Odsłon: 22859
Prosty, szybki obiad zrobiony w 30 minut. Danie smaczne na tyle, że gości w n...
Odsłon: 883
Składniki
wykonanie ciasta: margarynę rozpuścić w gorącej wodzie, gotować 5 minut, dodać mąkę szybko mieszając , trzymać na ogniu aż powstanie aż ciasto zrobi się szkliste, wystudzić do letniego ciasta dodać 6 całych jajek i proszek do pieczenia, miksować aż składniki się połączą. podzielić ciasto na dwie formy i upiec . w 180 stopniach przez 35 min. ciasto ma być zrumienione i podsuszone.
krem: z mąki , mleka i cukru ugotować budyń , wystudzić , utrzeć margarynę z masłem na biało dodawać po łyżce budyniu , ucierać, następnie przełożyć nim zimne ciasto. wierzch ciasta posypać cukrem pudrem
Przepisy Przekąski
Przekąski
Ogórki faszerowane
Przekąski
Szparagi w cieście francuskim
Przekąski
Szybka przekąska z tortilli
Przekąski
Grillowana mozzarella z dżemem malinowym
Ogórki faszerowane
Szybka przekąska na imprezę. Zrobicie ją z zaledwie 4 składników a sam proces...
Odsłon: 26
Szparagi w cieście francuskim
Maj to miesiąc szparagów. Uwielbiam wiosnę między innymi dlatego, że obfituje...
Odsłon: 101