Przekąski Przepis na:
Przepisów i artykułów: 151 Ocena: 4362
Dodano: 02.06.2010
Odsłon: 24315
> 6 os. | > 60 min | średnie | przystępne |
wykonanie ciasta: margarynę rozpuścić w gorącej wodzie, gotować 5 minut, dodać mąkę szybko mieszając , trzymać na ogniu aż powstanie aż ciasto zrobi się szkliste, wystudzić do letniego ciasta dodać 6 całych jajek i proszek do pieczenia, miksować aż składniki się połączą. podzielić ciasto na dwie formy i upiec . w 180 stopniach przez 35 min. ciasto ma być zrumienione i podsuszone.
krem: z mąki , mleka i cukru ugotować budyń , wystudzić , utrzeć margarynę z masłem na biało dodawać po łyżce budyniu , ucierać, następnie przełożyć nim zimne ciasto. wierzch ciasta posypać cukrem pudrem
Na skróty
Komentarze do przepisu (4)

Issaf 30 grudnia 2010Zgłoś do usunięcia
do kremu tylko masło!!1 Kto głosował? | Odpowiedz

annawk 16 czerwca 2010Zgłoś do usunięcia
pięknie Ci sie pofalowała, widać że pieczona dobrą ręką , pozdrawiam1 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 06 czerwca 2010Zgłoś do usunięcia
Godna polecenia(też mam ten przepis) i robię pyszną karpatkę!1 Kto głosował? | Odpowiedz

Lumiuz 02 czerwca 2010Zgłoś do usunięcia
śliczna jest, szczególnie te "fale" się udały ;)1 Kto głosował? | Odpowiedz