Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kasza ze śliwkami smakuje nie tylko na Wigilijnym stole. Jest dobra również na co dzień - na śniadanie czy na obiad. Jest pyszna, rozpływająca się w ustach i pachnąca cynamonem.
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 240
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1321
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4141
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 1101
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 240
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1321
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4141
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 1101
Składniki
Śliwki wypłukać i zalać przegotowaną wodą. Zostawić by namokły (najlepiej całą noc). Kaszę wypłukać pod bieżącą wodą, wsypać do osolonego wrzątku i gotować na bardzo małym ogniu pod przykryciem. W razie potrzeby dolać odrobinę przegotowanej wody (można wykorzystać wodę z moczonych śliwek). Pod koniec gotowania wrzucić przekrojone na pół śliwki. Kaszę należy od czasu do czasu przemieszać. Kiedy kasza wchłonie wodę i zmięknie, zdjąć ją z kuchenki, dodać miód, pomieszać i schować na pół godziny pod pierzynkę. Kaszę podawać na ciepło, posypaną cynamonem.
Kasza na drugi dzień, po odgrzaniu, też jest pyszna. Do kaszy można dodać posiekanych orzechów.