Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam pyszny kociołek pełen niespodzianek. Takie kociołki zazwyczaj robi się z kiełbasą a u mnie w domu taki kociołek robiło się z ziemniaków cebuli i solonych śledzi.
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 332
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 387
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 125
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 332
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 387
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 125
Składniki
Garnek czyli kociołek do przyrządzania potrawy wyłożyć folią aluminiową, folię natłuścić oliwą. Śledzie jeżeli są mocno słone włożyć do zimnej wody na około 30 minut. Następnie pokroić w małe kawałki. Ziemniaki i cebule po obraniu pokroić w plastry. Do garnka układać warstwami; ziemniaki +cebula + śledzie czynność powtórzyć do wyczerpania składników. Na samej górze powinny być ziemniaki. Garnek zawiesić nad rozpalonym ogniskiem i zapiekać około 1,5 godziny. Kociołek pyszny. Rada; W dawnych czasach do takich potraw kupowało się śledzie solone w całości dopiero się czyściło , moczyło bo były mocno słone, miały ikrę i mlecze. Pamiętam że ikrę moja babcia wykorzystywała do sałatek. Ikra była kiedyś bardzo cenionym przysmakiem w polskiej kuchni, a teraz prawie zapomnianym.
Kociołek podczas pieczenia.