Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne kotlety alternatywa dla tradycyjnego kotleta mielonego. Polecam wszystkim, którym nudzi się mięso i mają ochotkę na coś innego:)
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 95
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 206
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 214
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 95
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 206
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 214
Składniki
umyć, osuszyć i pokroić pieczarki. Cebule także pokroić. Składniki wrzucić do garnka. Dusić pod przykryciem, aż pieczarki zmiękną. Można dodać trochę soli i pieprzu.
Kiedy pieczarki z cebulą będą gotowe. Odcedzić je. Następnie zmielić, dodać 1 namoczoną bułkę, jajko. Dodać sól , pieprz do smaku. Wyrobić masę, jeśli masa jest zbyt rzadka można dodać trochę bułki tartej.Następnie formujemy kotlety i smażymy na patelni. Wywar, który zostanie nam z pieczarek można zagęścić i będziemy mieli gotowy sos pieczarkowy. Takie kotlety można podawać jako danie główne ale także jako zakąska.