Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty przepis na niezwykle smaczne krążki cebulowe. Do ciasta prócz mąki i przypraw dodaliśmy odrobinę zimnego piwa, dzięki temu ciasto staje się lekkie, a po usmażeniu pozostaje chrupiące nawet po wystygnięciu przekąski. Krążki cebulowe możesz podać solo lub z ulubionymi sosami, czosnkowym, pomidorowym, a nawet tzatziki.
Placki kakaowe ze startymi jabłkami na obiad lub podwieczorek.
Odsłon: 288
Stary, wypróbowany przepis na babeczki jest wyjątkowy, są kruche, delikatne,...
Odsłon: 4733
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 515
Placki kakaowe ze startymi jabłkami na obiad lub podwieczorek.
Odsłon: 288
Stary, wypróbowany przepis na babeczki jest wyjątkowy, są kruche, delikatne,...
Odsłon: 4733
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 515
Składniki
Do większej miski wlej lodowatą wodę, możesz również wrzucić do niej kilka kostek lodu.
Do mniejszej miski wsyp pół szklanki mąki.
Cebule obierz i pokrój w grube plastry, najlepiej o grubości 1,5 cm.
Plastry podziel na pierścienie i przełóż do miski z lodowatą wodą.
Przygotuj ciasto. Mąkę przesiej do miski, dodaj wszystkie przyprawy i zimnie piwo. Całość dokładnie wymieszaj. Ciasto powinno wyjść bardziej gęste niż na naleśniki.
Pierścienie cebuli wyjmij z wody i przełóż do miski z mąką. Zadbaj o to, aby wszystkie zostały dokładnie w niej obtoczone. Następnie krążki zanurz w cieście i obtocz w bułce tartej.
Smaż na głębokim oleju na złoty kolor. Po wyjęciu odsącz na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu.
Krążki podawaj z ulubionymi dodatkami.