Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty przepis na niezwykle smaczne krążki cebulowe. Do ciasta prócz mąki i przypraw dodaliśmy odrobinę zimnego piwa, dzięki temu ciasto staje się lekkie, a po usmażeniu pozostaje chrupiące nawet po wystygnięciu przekąski. Krążki cebulowe możesz podać solo lub z ulubionymi sosami, czosnkowym, pomidorowym, a nawet tzatziki.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9567
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1100
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4433
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 199
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20854
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9567
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1100
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4433
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 199
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20854
Składniki
Do większej miski wlej lodowatą wodę, możesz również wrzucić do niej kilka kostek lodu.
Do mniejszej miski wsyp pół szklanki mąki.
Cebule obierz i pokrój w grube plastry, najlepiej o grubości 1,5 cm.
Plastry podziel na pierścienie i przełóż do miski z lodowatą wodą.
Przygotuj ciasto. Mąkę przesiej do miski, dodaj wszystkie przyprawy i zimnie piwo. Całość dokładnie wymieszaj. Ciasto powinno wyjść bardziej gęste niż na naleśniki.
Pierścienie cebuli wyjmij z wody i przełóż do miski z mąką. Zadbaj o to, aby wszystkie zostały dokładnie w niej obtoczone. Następnie krążki zanurz w cieście i obtocz w bułce tartej.
Smaż na głębokim oleju na złoty kolor. Po wyjęciu odsącz na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu.
Krążki podawaj z ulubionymi dodatkami.