Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krążki cebulowe z przepisu Smaker oto link do przepisu; https://smaker.pl/przepisy-przekaski/przepis-krazki-cebulowe,2013252,smaker.html#comments Dzisiaj po raz pierwszy udało mi się przygotować krążki cebulowe , które próbowałam już kilka razy i zawsze nic nie wychodziło. Dzisiaj udało się może nie tak fajnie jak w przepisie Smaker ale bardzo smaczne. Miałam małe cebule i może dlatego, polecam do zrobienia duże cebule. Polecam
nóż, miski, rondel lub głębsza patelnia, ręcznik papierowy,
Biszkopt kawowy przełożony kremem budyniowym również o smaku kawowym. Ciasto...
Odsłon: 39437
Delikatny, aromatyczny gulasz z piersi kurczaka, który przyrządzimy w niecałą...
Odsłon: 2457
Dodatki cebuli i natki pietruszki idealnie podkreślają smak młodych ziemniaków.
Odsłon: 60
Biszkopt kawowy przełożony kremem budyniowym również o smaku kawowym. Ciasto...
Odsłon: 39437
Delikatny, aromatyczny gulasz z piersi kurczaka, który przyrządzimy w niecałą...
Odsłon: 2457
Dodatki cebuli i natki pietruszki idealnie podkreślają smak młodych ziemniaków.
Odsłon: 60
Składniki
Do dużej miski wlać lodowatą wodę, można również dodać kilka kostek lodu. Do mniejszej miski wsypać 3/4 szklanki mąki. Cebule obrać i pokrój w grubsze plastry, najlepiej o szer. 1,5 cm. Plastry podzielić na pierścienie i przełożyć do miski z lodowatą wodą. Przygotuj ciasto; Mąkę przesiać do miski, dodać wszystkie przyprawy oraz zimnie piwo. Całość dokładnie wymieszać. Ciasto powinno być gęste gęściejsze niż na naleśniki. Pierścienie cebuli wyjąc z wody i przełożyć do miski z mąką, tak by wszystkie zostały dokładnie w niej obtoczone. Następnie krążki zanurzać w cieście i obtoczyć w bułce tartej. Smażyć w głębokim dobrze rozgrzanym oleju na złoty kolor. Po wyjęciu odsączyć na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu. Krążki podawać z ulubionymi dodatkami, ja podałam z ketchupem. Smacznego
Krążki cebuli moczymy w lodowatej wodzie.
Przygotowane ciasto piwne.
Krążki obtoczone w mące.
Krążki gotowe do podania.