Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krewetki to doskonała przystawka dla wielbicieli owoców morza, smażone na maśle z czosnkiem i natką pietruszki smakują wybitnie, są prostym i szybkim w przygotowaniu niezwykle aromatycznym daniem.
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 2100
szybki przepis na pizzę:) z tych propozycji wyjdzie około 12 małych porcji
Odsłon: 364
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 790
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 17253
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 2100
szybki przepis na pizzę:) z tych propozycji wyjdzie około 12 małych porcji
Odsłon: 364
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 790
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 17253
Składniki
Obrane ząbki czosnku kroimy w cienkie plasterki. Umytą i osuszoną natkę pietruszki drobno siekamy. Na patelni z rozgrzanym masłem krótką chwilę podsmażamy pokrojony czosnek, następnie dodajemy odmrożone, opłukane i odsączone z wody krewetki, wsypujemy posiekaną natkę, całość oprószamy solą i bardzo delikatnie razem łączymy. Krewetki smażymy po 3 minuty z obu stron, nie mieszamy tylko odwracamy na drugą stronę po upływie czasu. Usmażone krewetki zdejmujemy z patelni i od razu podajemy.