Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krewetki to doskonała przystawka dla wielbicieli owoców morza, smażone na maśle z czosnkiem i natką pietruszki smakują wybitnie, są prostym i szybkim w przygotowaniu niezwykle aromatycznym daniem.
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15696
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4727
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 395
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15696
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4727
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 395
Składniki
Obrane ząbki czosnku kroimy w cienkie plasterki. Umytą i osuszoną natkę pietruszki drobno siekamy. Na patelni z rozgrzanym masłem krótką chwilę podsmażamy pokrojony czosnek, następnie dodajemy odmrożone, opłukane i odsączone z wody krewetki, wsypujemy posiekaną natkę, całość oprószamy solą i bardzo delikatnie razem łączymy. Krewetki smażymy po 3 minuty z obu stron, nie mieszamy tylko odwracamy na drugą stronę po upływie czasu. Usmażone krewetki zdejmujemy z patelni i od razu podajemy.