Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne krewetki
Patelnia
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 75
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 744
Jest potrawą turecką. Mielone z mieszanką przypraw są wyśmienite. Smakują i p...
Odsłon: 471
Tym razem zapraszam na pyszny boczek rolowany, roladę z boczku. Jest pyszna,...
Odsłon: 232
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 75
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 744
Jest potrawą turecką. Mielone z mieszanką przypraw są wyśmienite. Smakują i p...
Odsłon: 471
Tym razem zapraszam na pyszny boczek rolowany, roladę z boczku. Jest pyszna,...
Odsłon: 232
Składniki
1. Przygotowanie składników: Upewnij się, że krewetki są dobrze oczyszczone i obrane. Posiekaj czosnek i pietruszkę. 2. Rozgrzanie patelni: Na średnim ogniu rozgrzej patelnię. Dodaj masło i pozwól mu się roztopić. 3. Smażenie czosnku: Dodaj posiekany czosnek na patelnię i smaż przez około 1-2 minuty, aż będzie aromatyczny, ale nie zbrązowieje. 4. Dodanie krewetek: Dodaj krewetki na patelnię. Smaż je przez 2-3 minuty z jednej strony. 5. Obrócenie krewetek: Obróć krewetki na drugą stronę i smaż przez kolejne 2-3 minuty, aż będą całkowicie różowe i ugotowane. 6. Dodanie przypraw: Dodaj sól, pieprz i sok z cytryny do smaku. Jeśli używasz płatków chili, dodaj je teraz. 7. Dodanie pietruszki: Dodaj posiekaną pietruszkę i delikatnie wymieszaj, aby wszystkie składniki się połączyły. Smaż przez dodatkowe 1-2 minuty. 8. Podanie: Krewetki z pietruszką i czosnkiem na maśle są gotowe do podania. Możesz podać je z chrupiącym pieczywem, makaronem, ryżem lub jako przystawkę. Smacznego!