Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj krokiety przygotowane na wieczór sylwestrowy. Krokiety proste w przygotowaniu, ale też bardzo smaczne. Polecam
miska, garnek, maszynka, patelnia, łyżka, nóż,
Już od dawna „chodził” za mną piróg biłgorajski, o którym przypomniała mi prz...
Odsłon: 188
Już od dawna „chodził” za mną piróg biłgorajski, o którym przypomniała mi prz...
Odsłon: 188
Składniki
Placki naleśnikowe na krokiety przygotowane według tego przepisu, oto link do przepisu; https://smaker.pl/przepisy-dania-glowne/przepis-placki-nalesnikowe-do-krokietow,1996721,bozena1960.html Farsz; Pieczarki oczyścić , pokroić i podsmażyć razem z pokrojoną cebulą. Po podsmażeniu wystudzić. Ugotowane mięso zmielić w maszynce. Do zmielonego mięsa dodać podsmażoną cebulę z pieczarkami , dodać jajko oraz przyprawy do smaku, całość dobrze wymieszać tak by wszystkie składniki się połączyły. Gdyby farsz wyszedł zbyt suchy dolać bulionu według uznania i ponownie wymieszać. Farsz nakładać na usmażone placki naleśnikowe , zwijać boki do środka, a następnie w rulon. Obtaczać w rozbełtanym jajku , panierować w bułce tartej, smażyć na rozgrzanym oleju z każdej strony.
Krokiety gotowe do spożycia.
Przygotowanie krokietów.
Panierowanie.
Smażenie.
Gotowe do podania.