Przekąski Przepis na:
Przepisów i artykułów: 2564 Ocena: 19481
Dodano: 10.08.2016
Odsłon: 4874
5-6 os. | 60 min | średnie | przystępne |
Wykonanie nadzienia:
Mięso zmielić z namoczoną odciśniętą bułką, połączyć z usmażoną na tłuszczu cebulą, przyprawić do smaku, wymieszać i nadziewać paszteciki.
Wykonanie pasztecików:
Usiekać mąkę z masłem, dodać resztę składników, zgnieść ciasto, schłodzić i rozwałkować na stolnicy.
Wykrawać szklanką krążki, w połowie krążków wyciąć środki kieliszkiem, posmarowanym rozmąconym jajkiem połączyć oba krążki.
Wyłożyć paszteciki na wysmarowaną tłuszczem formę, posmarować rozmąconym jajkiem i upiec wszystkie w temperaturze 190 stopni na złoto przez 15- 20 minut.
Po upieczeni napełnić paszteciki ciepłym nadzieniem ( możemy nadziać innym farszem według uznania) i przykryć małymi upieczonymi krążkami. Podawać gorące jako przekąskę, lub jako dodatek do zup czystych.
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

asiella88 10 sierpnia 2016Zgłoś do usunięcia
bardzo ciekawe takich jeszcze nie jadłam wyglądają apetycznie0 Kto głosował? | Odpowiedz