Do góry

Przekąski Przepis na:

Kruche paszteciki z mięsem.

Kruche paszteciki z mięsem.

Autor:

Przepisów i artykułów: 2564 Ocena: 19481

Dodano:

Odsłon: 4874

Super danie na dobrą przekąskę.

Składniki

5-6 os. 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Kruche paszteciki z mięsem.

Przygotowanie

  1. Wykonanie nadzienia:
    Mięso zmielić z namoczoną odciśniętą bułką, połączyć z usmażoną na tłuszczu cebulą, przyprawić do smaku, wymieszać i nadziewać paszteciki.

    Wykonanie pasztecików:
    Usiekać mąkę z masłem, dodać resztę składników, zgnieść ciasto, schłodzić i rozwałkować na stolnicy.

  2. Wykrawać szklanką krążki, w połowie krążków wyciąć środki kieliszkiem, posmarowanym rozmąconym jajkiem połączyć oba krążki.

  3. Wyłożyć paszteciki na wysmarowaną tłuszczem formę, posmarować rozmąconym jajkiem i upiec wszystkie w temperaturze 190 stopni na złoto przez 15- 20 minut.

  4. Po upieczeni napełnić paszteciki ciepłym nadzieniem ( możemy nadziać innym farszem według uznania) i przykryć małymi upieczonymi krążkami. Podawać gorące jako przekąskę, lub jako dodatek do zup czystych.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

asiella88 10 sierpnia 2016 bardzo ciekawe takich jeszcze nie jadłam wyglądają apetycznie

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń