Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super danie na dobrą przekąskę.
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 2431
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101867
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6258
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 2431
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101867
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6258
Składniki
Wykonanie nadzienia: Mięso zmielić z namoczoną odciśniętą bułką, połączyć z usmażoną na tłuszczu cebulą, przyprawić do smaku, wymieszać i nadziewać paszteciki. Wykonanie pasztecików: Usiekać mąkę z masłem, dodać resztę składników, zgnieść ciasto, schłodzić i rozwałkować na stolnicy.
Wykrawać szklanką krążki, w połowie krążków wyciąć środki kieliszkiem, posmarowanym rozmąconym jajkiem połączyć oba krążki.
Wyłożyć paszteciki na wysmarowaną tłuszczem formę, posmarować rozmąconym jajkiem i upiec wszystkie w temperaturze 190 stopni na złoto przez 15- 20 minut.
Po upieczeni napełnić paszteciki ciepłym nadzieniem ( możemy nadziać innym farszem według uznania) i przykryć małymi upieczonymi krążkami. Podawać gorące jako przekąskę, lub jako dodatek do zup czystych.