Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super danie na dobrą przekąskę.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 99515
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1957
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5800
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5801
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 99515
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1957
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5800
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5801
Składniki
Wykonanie nadzienia: Mięso zmielić z namoczoną odciśniętą bułką, połączyć z usmażoną na tłuszczu cebulą, przyprawić do smaku, wymieszać i nadziewać paszteciki. Wykonanie pasztecików: Usiekać mąkę z masłem, dodać resztę składników, zgnieść ciasto, schłodzić i rozwałkować na stolnicy.
Wykrawać szklanką krążki, w połowie krążków wyciąć środki kieliszkiem, posmarowanym rozmąconym jajkiem połączyć oba krążki.
Wyłożyć paszteciki na wysmarowaną tłuszczem formę, posmarować rozmąconym jajkiem i upiec wszystkie w temperaturze 190 stopni na złoto przez 15- 20 minut.
Po upieczeni napełnić paszteciki ciepłym nadzieniem ( możemy nadziać innym farszem według uznania) i przykryć małymi upieczonymi krążkami. Podawać gorące jako przekąskę, lub jako dodatek do zup czystych.