Przekąski Przepis na:
Kukurydza z masłem i ziołami pieczona w piekarniku


Przepisów i artykułów: 140 Ocena: 79832
Dodano: 06.08.2018
Odsłon: 1707
Składniki
- 4 kolby kukurydzy
- około 120 g masła o temperaturze pokojowej
- 1 łyżeczka suszonej bazylii
- 1 łyżeczka suszonej natki pietruszki
- około 2 łyżeczek ziół prowansalskich
- sól do smaku (dodałam około 1 łyżeczki)
- papier do pieczenia lub folia aluminiowa
1-2 os. | 60 min | łatwe | tanie |
Przygotowanie
-
Masło przekładam do miseczki, dodaję zioła, sól i dokładnie mieszam.
-
Tak przygotowanym masłem smaruję dookoła kukurydzę i zawijam w papier do pieczenia lub folię aluminiową.
Zawiniętą kukurydzę możemy ułożyć w naczyniu żaroodpornym lub blasze. -
Kukurydzę wstawiam do nagrzanego piekarnika na środkową półkę i piekę około 40 minut w temperaturze 180°C, do miękkości kukurydzy.
Kukurydza jest gotowa, można się częstować, życzę smacznego.
Pozdrawiam serdecznie ♥
Komentarze do przepisu (0)