Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mimiwiki robi go na dwa sposoby które z pewnością wypróbuję, a ja robiłam kilka dni temu jeszcze inaczej.
Nie ma nic lepszego niż tort czekoladowy! Ciasto łatwo się kroi, jest wilgotn...
Odsłon: 252
Rozpływające się w ustach kremowe bakłażany. Odpowiednio przygotowane nie zas...
Odsłon: 358
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 1485
Nie ma nic lepszego niż tort czekoladowy! Ciasto łatwo się kroi, jest wilgotn...
Odsłon: 252
Rozpływające się w ustach kremowe bakłażany. Odpowiednio przygotowane nie zas...
Odsłon: 358
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 1485
Składniki
Filet z kurczaka kroimy w większą kostkę i przyprawiamy przyprawą do kurczaka. Pieczarki myjemy kroimy w plasterki i przesmażamy na maśle razem z posiekaną wcześniej cebulką. Doprawiamy je pieprzem i solą. Dobrze by było aby odparowała z nich woda. Dzielimy ciasto francuskie na cztery części. Każdą z tych części nacinamy wzdłuż dłuższego boku z obu stron w paski ( mniej więcej co 1,5 cm ) zostawiając miejsce po środku ciasta aby nałożyć kurczaka i pieczarki. Po nałożeniu farszu zakładamy paseczki na przemian raz z lewej raz z prawej strony zostawiając maleńkie przerwy między nimi dla odparowania kurczaka. Tak zwinięte pakieciki wkładamy do lodówki na kwadrans po czym smarujemy roztrzepanym jajkiem i pieczemy w nagrzanym piekarniku do 200stopni około 25 - 30 minut u mnie bez termoobiegu:-)) Podawałam z sałatą lodową w sosie paprykowym.