Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mimiwiki robi go na dwa sposoby które z pewnością wypróbuję, a ja robiłam kilka dni temu jeszcze inaczej.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5620
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 936
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 239
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27096
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 62
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5620
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 936
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 239
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27096
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 62
Składniki
Filet z kurczaka kroimy w większą kostkę i przyprawiamy przyprawą do kurczaka. Pieczarki myjemy kroimy w plasterki i przesmażamy na maśle razem z posiekaną wcześniej cebulką. Doprawiamy je pieprzem i solą. Dobrze by było aby odparowała z nich woda. Dzielimy ciasto francuskie na cztery części. Każdą z tych części nacinamy wzdłuż dłuższego boku z obu stron w paski ( mniej więcej co 1,5 cm ) zostawiając miejsce po środku ciasta aby nałożyć kurczaka i pieczarki. Po nałożeniu farszu zakładamy paseczki na przemian raz z lewej raz z prawej strony zostawiając maleńkie przerwy między nimi dla odparowania kurczaka. Tak zwinięte pakieciki wkładamy do lodówki na kwadrans po czym smarujemy roztrzepanym jajkiem i pieczemy w nagrzanym piekarniku do 200stopni około 25 - 30 minut u mnie bez termoobiegu:-)) Podawałam z sałatą lodową w sosie paprykowym.