Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przysmak, który przywędrował do nas z Włoch. Pyszne, żółte kwiaty cukinii, zanurzone w cieście naleśnikowym i usmażone na złoty kolor. Po usmażeniu chrupiące, o delikatnym posmaku cukinii, najlepsze z sosem czosnkowym.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12070
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1350
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12742
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 4168
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12070
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1350
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12742
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 4168
Składniki
Ze środka kwiatów cukinii usuwamy pręcik oraz obcinamy łodyżki. Kwiaty delikatnie płuczemy pod pierząca wodą, aby oczyścić je z zabrudzeń i resztek pyłku. Osuszamy na ręczniku papierowym.
Wodę mieszamy z jajkiem, mąka i solą, najlepiej mikserem.
Do gotowego ciasta wkładamy kwiaty cukinii i maczamy je w cieście.
Na rozgrzanym tłuszczu układamy kwiaty cukinii.
Smażymy z obu stron na niezbyt silnym ogniu na lekko złoty kolor.
Podajemy na gorąco, najlepiej z sosem czosnkowym.
Smacznego !!!