Przekąski Przepis na:
Przepisów i artykułów: 539 Ocena: 18954
Dodano: 14.06.2018
Odsłon: 1847
3-4 os. | 15 min | łatwe | tanie |
Ze środka kwiatów cukinii usuwamy pręcik oraz obcinamy łodyżki. Kwiaty delikatnie płuczemy pod pierząca wodą, aby oczyścić je z zabrudzeń i resztek pyłku. Osuszamy na ręczniku papierowym.
Wodę mieszamy z jajkiem, mąka i solą, najlepiej mikserem.
Do gotowego ciasta wkładamy kwiaty cukinii i maczamy je w cieście.
Na rozgrzanym tłuszczu układamy kwiaty cukinii.
Smażymy z obu stron na niezbyt silnym ogniu na lekko złoty kolor.
Podajemy na gorąco, najlepiej z sosem czosnkowym.
Smacznego !!!
Na skróty
Komentarze do przepisu (23)

kucharka-amatorka 14 czerwca 2018Zgłoś do usunięcia
A to ciekawe. Odpowiedzi: 1 ▼2 Kto głosował? | Odpowiedz

fafiatko 14 czerwca 2018Zgłoś do usunięcia
Uwielbiam! Odpowiedzi: 2 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz

Maudie 14 czerwca 2018Zgłoś do usunięcia
Bardzo lubię !!!!:) Odpowiedzi: 1 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz

Nevermore 14 czerwca 2018Zgłoś do usunięcia
Super, pycha, a ja myślałem, że tylko my je wykorzystujemy ;) Odpowiedzi: 5 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz

GREGORHSPEED 14 czerwca 2018Zgłoś do usunięcia
ChceM! Odpowiedzi: 1 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz

patros 14 czerwca 2018Zgłoś do usunięcia
Pieknie wygladaja. Odpowiedzi: 1 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz

basiliana 14 czerwca 2018Zgłoś do usunięcia
Wyglądają pysznie. Nie myślałam, że te kwiaty można wykorzystać w kuchni:) Odpowiedzi: 1 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz

terwol 14 czerwca 2018Zgłoś do usunięcia
Sa pyszne, w zwyklej panierce równiez. Odpowiedzi: 3 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz