Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przysmak, który przywędrował do nas z Włoch. Pyszne, żółte kwiaty cukinii, zanurzone w cieście naleśnikowym i usmażone na złoty kolor. Po usmażeniu chrupiące, o delikatnym posmaku cukinii, najlepsze z sosem czosnkowym.
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 2533
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 219
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4349
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 2533
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 219
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4349
Składniki
Ze środka kwiatów cukinii usuwamy pręcik oraz obcinamy łodyżki. Kwiaty delikatnie płuczemy pod pierząca wodą, aby oczyścić je z zabrudzeń i resztek pyłku. Osuszamy na ręczniku papierowym.
Wodę mieszamy z jajkiem, mąka i solą, najlepiej mikserem.
Do gotowego ciasta wkładamy kwiaty cukinii i maczamy je w cieście.
Na rozgrzanym tłuszczu układamy kwiaty cukinii.
Smażymy z obu stron na niezbyt silnym ogniu na lekko złoty kolor.
Podajemy na gorąco, najlepiej z sosem czosnkowym.
Smacznego !!!