Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przysmak, który przywędrował do nas z Włoch. Pyszne, żółte kwiaty cukinii, zanurzone w cieście naleśnikowym i usmażone na złoty kolor. Po usmażeniu chrupiące, o delikatnym posmaku cukinii, najlepsze z sosem czosnkowym.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113032
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 398
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 729
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 557
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113032
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 398
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 729
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 557
Składniki
Ze środka kwiatów cukinii usuwamy pręcik oraz obcinamy łodyżki. Kwiaty delikatnie płuczemy pod pierząca wodą, aby oczyścić je z zabrudzeń i resztek pyłku. Osuszamy na ręczniku papierowym.
Wodę mieszamy z jajkiem, mąka i solą, najlepiej mikserem.
Do gotowego ciasta wkładamy kwiaty cukinii i maczamy je w cieście.
Na rozgrzanym tłuszczu układamy kwiaty cukinii.
Smażymy z obu stron na niezbyt silnym ogniu na lekko złoty kolor.
Podajemy na gorąco, najlepiej z sosem czosnkowym.
Smacznego !!!