Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przysmak, który przywędrował do nas z Włoch. Pyszne, żółte kwiaty cukinii, zanurzone w cieście naleśnikowym i usmażone na złoty kolor. Po usmażeniu chrupiące, o delikatnym posmaku cukinii, najlepsze z sosem czosnkowym.
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10462
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3084
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2189
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 851
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10462
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3084
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2189
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 851
Składniki
Ze środka kwiatów cukinii usuwamy pręcik oraz obcinamy łodyżki. Kwiaty delikatnie płuczemy pod pierząca wodą, aby oczyścić je z zabrudzeń i resztek pyłku. Osuszamy na ręczniku papierowym.
Wodę mieszamy z jajkiem, mąka i solą, najlepiej mikserem.
Do gotowego ciasta wkładamy kwiaty cukinii i maczamy je w cieście.
Na rozgrzanym tłuszczu układamy kwiaty cukinii.
Smażymy z obu stron na niezbyt silnym ogniu na lekko złoty kolor.
Podajemy na gorąco, najlepiej z sosem czosnkowym.
Smacznego !!!