Do góry

Przekąski Przepis na:

Lody awokadowe z miętą i gorzką czekoladą

Lody awokadowe z miętą i gorzką czekoladą

Autor:

Przepisów i artykułów: 13 Ocena: 60

Dodano:

Odsłon: 90

Dzisiaj przepis na zielone, zdrowe, domowe i orzeźwiające lody awokadowe z miętą i gorzką czekoladą. Lody smakują rewelacyjnie, są aksamitne i nie wymagają użycia maszynki do lodów. Super propozycja na lato, polecam :-)

Składniki

  • awokado
  • dowolny słodzik do smaku (u mnie 4 łyżki miodu, może też być syrop z agawy, ksylitol, stewia)
  • szklanka mleczka kokosowego
  • 1/2 tabliczki gorzkiej czekolady
  • 1/2 tabliczki gorzkiej czekolady
  • 5-6 liści świeżej mięty
> 6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Czekoladę drobno posiekać. Awokado przekroić na pół, usunąć pestkę, wybrać łyżką miąższ i wrzucić do blendera.

    Do awokado dodać miód, mleczko kokosowe i liście mięty. Wszystko razem dokładnie zblendować na jednolitą masę. Na koniec dodać kawałki czekolady i wymieszać wszystko łyżką.

    Masę wyłożyć do foremki "keksówki' wyłożonej przezroczystą folią. Zamrażać najlepiej całą noc. Można też masę przelać do pojemników (powstaną wtedy lody na patyku). Po nocy spędzonej w zamrażarce lody robią się dość twarde. Przed podaniem dobrze je potrzymać na zewnątrz około 20 minut, aby zmiękły.

    Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń