Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj przepis na zielone, zdrowe, domowe i orzeźwiające lody awokadowe z miętą i gorzką czekoladą. Lody smakują rewelacyjnie, są aksamitne i nie wymagają użycia maszynki do lodów. Super propozycja na lato, polecam :-)
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 61
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 2521
Polecam.
Odsłon: 461
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 680
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2003
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 61
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 2521
Polecam.
Odsłon: 461
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 680
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2003
Składniki
Czekoladę drobno posiekać. Awokado przekroić na pół, usunąć pestkę, wybrać łyżką miąższ i wrzucić do blendera. Do awokado dodać miód, mleczko kokosowe i liście mięty. Wszystko razem dokładnie zblendować na jednolitą masę. Na koniec dodać kawałki czekolady i wymieszać wszystko łyżką. Masę wyłożyć do foremki "keksówki' wyłożonej przezroczystą folią. Zamrażać najlepiej całą noc. Można też masę przelać do pojemników (powstaną wtedy lody na patyku). Po nocy spędzonej w zamrażarce lody robią się dość twarde. Przed podaniem dobrze je potrzymać na zewnątrz około 20 minut, aby zmiękły. Smacznego!