Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj przepis na zielone, zdrowe, domowe i orzeźwiające lody awokadowe z miętą i gorzką czekoladą. Lody smakują rewelacyjnie, są aksamitne i nie wymagają użycia maszynki do lodów. Super propozycja na lato, polecam :-)
Idealny pomysł na walentynki!! :) Kolejna tajna broń w walce z jesienną/ zimo...
Odsłon: 8381
Szybkie i proste babeczki cynamonowe bez użycia miksera gotowe w kilka minut .
Odsłon: 435
Szybkie i proste w przygotowaniu pomarańczowe babeczki idealne do koszyczka l...
Odsłon: 177
Wielkanoc to doskonała okazja, by delektować się wspaniałymi smakami, a bezgl...
Odsłon: 451
Szybkie i proste babeczki cynamonowe bez użycia miksera gotowe w kilka minut .
Odsłon: 435
Szybkie i proste w przygotowaniu pomarańczowe babeczki idealne do koszyczka l...
Odsłon: 177
Wielkanoc to doskonała okazja, by delektować się wspaniałymi smakami, a bezgl...
Odsłon: 451
Składniki
Czekoladę drobno posiekać. Awokado przekroić na pół, usunąć pestkę, wybrać łyżką miąższ i wrzucić do blendera. Do awokado dodać miód, mleczko kokosowe i liście mięty. Wszystko razem dokładnie zblendować na jednolitą masę. Na koniec dodać kawałki czekolady i wymieszać wszystko łyżką. Masę wyłożyć do foremki "keksówki' wyłożonej przezroczystą folią. Zamrażać najlepiej całą noc. Można też masę przelać do pojemników (powstaną wtedy lody na patyku). Po nocy spędzonej w zamrażarce lody robią się dość twarde. Przed podaniem dobrze je potrzymać na zewnątrz około 20 minut, aby zmiękły. Smacznego!
Przepisy Przekąski
Przekąski
Drożdżowe racuchy z mascarpone
Przekąski
Pieczarki nadziewane fasolką szparagową z jajkiem
Przekąski
Szwedzki tort kanapkowy
Przekąski
Wielkanocne różowe jajka z pastą z awokado
Drożdżowe racuchy z mascarpone
Propozycja dla tych wszystkich, którzy za racuchami przepadają. poleam!
Odsłon: 12
Pieczarki nadziewane fasolką szparagową z jajkiem
Bardzo lubimy pieczarki, więc postanowiłam zaskoczyć moich domowników pieczar...
Odsłon: 37