Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Macie też tak macie jak ja że nie lubicie marnować jedzenia, mam dla was świetny pomysł na wykorzystanie szynki lub kiełbasy która wam zalega w lodówce do tego ser i mamy małe mini pizza
Składniki
Na przygotowany płat ciasta francuskiego ułożyć w odstępach schab pieczony pod schabem salami a na wszystko rozłożyć ser starty na tarce jarzynowej o dużych oczkach. Tak przygotowane ciasto z dodatkami ( każdy może dodać co uważa ja podaję moją wersję ), zawijać ciasno przez całość formując rulon i dociskając go od góry
Przygotowany rulon z ciasta francuskiego z dodatkami z lodówki pokroić w plastry trzycentymetrowe, położone w sposób jak na zdjęciu za pomocą łyżki drewnianej ucisnąć przez środek. Tak przygotowane ułożyć na blaszce od piekarnika wyłożonej papierem do pieczenia i posmarować roztrzepanym jajkiem
Gdy mamy już przygotowane mini pizza piekarnik rozgrzać ustawiając temperaturę na 200 stopni, do rozgrzanego wstawić przygotowane przekąski i piec na drugiej półce od dołu ogrzewaniem góra - dół przez 30 minut w zależności od piekarnika do ładnego zarumienienia i rozpuszczenia się sera. Upieczona przekąskę wyjąć z piekarnika lekko przestudzić i przełożyć na talerz
Gotową przekąskę z pozostałości w lodówce można zajadać ze swojskim keczupem lub ulubionym sosem kto jaki lubi. Są bardzo proste w wykonaniu a co najważniejsze jedzenie się nie marnuje bo taka mini pizza świetnie smakuje