Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 123
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 328
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 123
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 328
Składniki
Młodą kapustę posztakowałam, wrzuciłam do garnka i zalałam wodą do 1/4 objętości kapusty. Delikatnie osoliłam. Pokroiłam szczypiorek (gruby; w moich stronach zwany bączkami) i koperek - dodałam je, kiedy kapusta była niemal cała w wodzie. Gotowałam, aż kapusta była miękka. W międzyczasie zrobiłam zasmażkę: rozpuściłam masło i podsmażyłam na nim delikatnie (!) mąkę. Dodałam zasmażkę do kapusty. Gotowe - można pałaszować!