Przekąski Przepis na:
Młodą kapustę posztakowałam, wrzuciłam do garnka i zalałam wodą do 1/4 objętości kapusty. Delikatnie osoliłam. Pokroiłam szczypiorek (gruby; w moich stronach zwany bączkami) i koperek - dodałam je, kiedy kapusta była niemal cała w wodzie. Gotowałam, aż kapusta była miękka. W międzyczasie zrobiłam zasmażkę: rozpuściłam masło i podsmażyłam na nim delikatnie (!) mąkę. Dodałam zasmażkę do kapusty. Gotowe - można pałaszować!
Na skróty
Komentarze do przepisu (7)

anetta73 04 września 2012Zgłoś do usunięcia
pychotka!!! robie tak samo,zawsze smakuje wysmienicie ;)24 Kto głosował? | Odpowiedz

basia1203 08 czerwca 2011Zgłoś do usunięcia
Własnie gotuję i tak myślałam ,że o czymś zapomniałam lecę robić zasmażkę :D22 Kto głosował? | Odpowiedz

jagienkaaa 01 czerwca 2011Zgłoś do usunięcia
mmmm....W niemczech jest rodzaj kapusty calorocznej-taka w szpic zreszta nazwe taka tu dostala i przypomina bardzo smakiem te mlodziutka i pyszna!
Twoj przepis rewelacja,robilam inaczej,ale tym chetniej skorzystam z takiego przepisu!
24 Kto głosował? | Odpowiedz

barbara1 23 maja 2011Zgłoś do usunięcia
ja kapustę młodą gotuję w bardzo małej ilości wody tak żeby się tylko dobrze sparzyła,resztę wody odlewam ,dodaję ocet ,cukier i 2-3 łyżki gęstej śmietany no i oczywiście dużo zielonego,świeżego koperku ,gotuję oczywiście z solą,zielem angielskim i liściem laurowym pycha7 Kto głosował? | Odpowiedz

basga 21 maja 2011Zgłoś do usunięcia
Ja dodaję jeszcze śmietanę,cukier i ocet.0 Kto głosował? | Odpowiedz

babciaaneczka 21 maja 2011Zgłoś do usunięcia
Robię młodą kapustę prawie identycznie, tylko pod koniec duszenia dodaję odrobinę soku z cytryny.12 Kto głosował? | Odpowiedz

madziak 20 maja 2011Zgłoś do usunięcia
Robię identyczną kapustkę - przepyszna :) 5 za przepis...23 Kto głosował? | Odpowiedz