Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne i pyszne
Pyszne szybkie danie, smakuje wyśmienicie, szybko znika z talerza. Bardzo lub...
Odsłon: 19
Moim bliskim tak posmakowało że robię je dość często. Dzisiaj przygotowałam w...
Odsłon: 72
Pierwszy raz jadłam je będąc na koloni na Węgrzech wiele lat temu, a później...
Odsłon: 44
Pleśniak (lub skubaniec) to pyszne ciasto bardzo bogate w różnego rodzaju kol...
Odsłon: 282
Pyszne szybkie danie, smakuje wyśmienicie, szybko znika z talerza. Bardzo lub...
Odsłon: 19
Moim bliskim tak posmakowało że robię je dość często. Dzisiaj przygotowałam w...
Odsłon: 72
Pierwszy raz jadłam je będąc na koloni na Węgrzech wiele lat temu, a później...
Odsłon: 44
Pleśniak (lub skubaniec) to pyszne ciasto bardzo bogate w różnego rodzaju kol...
Odsłon: 282
Składniki
Młodą kapustę posztakowałam, wrzuciłam do garnka i zalałam wodą do 1/4 objętości kapusty. Delikatnie osoliłam. Pokroiłam szczypiorek (gruby; w moich stronach zwany bączkami) i koperek - dodałam je, kiedy kapusta była niemal cała w wodzie. Gotowałam, aż kapusta była miękka. W międzyczasie zrobiłam zasmażkę: rozpuściłam masło i podsmażyłam na nim delikatnie (!) mąkę. Dodałam zasmażkę do kapusty. Gotowe - można pałaszować!
Przepisy Przekąski
Przekąski
Fasolka szparagowa z bułką tartą i parmezanem
Przekąski
Fasolka szparagowa z boczkiem
Przekąski
Bruschetta
Przekąski
Włoskie Caprese
Fasolka szparagowa z bułką tartą i parmezanem
Taką fasolkę możemy podać w klasycznej wersji z samą bułka tartą jaką pewno...
Odsłon: 84
Fasolka szparagowa z boczkiem
Fasolka szparagowa w połączeniu z chrupiącym podsmażonym boczkiem to przepis...
Odsłon: 17