Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis teściowej z serca Tatr.
Pomysł na zdrowe i trochę urozmaicone nasze ulubione ziemniaki. Dodałam bruki...
Odsłon: 106
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 1860
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 242
Przepis na pełnoziarniste tortille wypełnione warzywami, grillowanym serem ha...
Odsłon: 6338
Pomysł na zdrowe i trochę urozmaicone nasze ulubione ziemniaki. Dodałam bruki...
Odsłon: 106
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 1860
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 242
Przepis na pełnoziarniste tortille wypełnione warzywami, grillowanym serem ha...
Odsłon: 6338
Składniki
Z kapusty wycięłam głąba i pokroiłam ją w kostkę o boku 2 na 2 centymetry. W garnku zalałam ją niewielka ilością wody i podusiłam około 20 minut. Wędzoną słoninę pokroiłam w drobna kosteczkę i powoli wytopiłam ją na patelni. Jeśli to sklepowy boczek to lepiej od razu dodać smalec. Z kapusty zniknie prawie cała woda, do kapusty dodałam skwarki, smalec i startego na tarce pomidora. Poddusiłam jeszcze chwilę, doprawiłam solą i pieprzem a po wyłączeniu ognia dodałam posiekany koperek. Jeśli mamy własny smalec ze skwarkami to można także ich użyć zamiast wędzonej słoniny. Kapusta pachnie wędzonką a pomidory dodają lekkiej kwaskowości. Smacznego :)