Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis teściowej z serca Tatr.
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 255
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 186
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 255
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 186
Składniki
Z kapusty wycięłam głąba i pokroiłam ją w kostkę o boku 2 na 2 centymetry. W garnku zalałam ją niewielka ilością wody i podusiłam około 20 minut. Wędzoną słoninę pokroiłam w drobna kosteczkę i powoli wytopiłam ją na patelni. Jeśli to sklepowy boczek to lepiej od razu dodać smalec. Z kapusty zniknie prawie cała woda, do kapusty dodałam skwarki, smalec i startego na tarce pomidora. Poddusiłam jeszcze chwilę, doprawiłam solą i pieprzem a po wyłączeniu ognia dodałam posiekany koperek. Jeśli mamy własny smalec ze skwarkami to można także ich użyć zamiast wędzonej słoniny. Kapusta pachnie wędzonką a pomidory dodają lekkiej kwaskowości. Smacznego :)