Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis teściowej z serca Tatr.
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 51
Warzywny dodatek do pieczonych mięs lub propozycja jarskiej kolacji. :)
Odsłon: 45
Jarzynowy torcik to kompozycja składająca się z kalafiora, brokuła i marchewk...
Odsłon: 72
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 37
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 22
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 51
Warzywny dodatek do pieczonych mięs lub propozycja jarskiej kolacji. :)
Odsłon: 45
Jarzynowy torcik to kompozycja składająca się z kalafiora, brokuła i marchewk...
Odsłon: 72
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 37
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 22
Składniki
Z kapusty wycięłam głąba i pokroiłam ją w kostkę o boku 2 na 2 centymetry. W garnku zalałam ją niewielka ilością wody i podusiłam około 20 minut. Wędzoną słoninę pokroiłam w drobna kosteczkę i powoli wytopiłam ją na patelni. Jeśli to sklepowy boczek to lepiej od razu dodać smalec. Z kapusty zniknie prawie cała woda, do kapusty dodałam skwarki, smalec i startego na tarce pomidora. Poddusiłam jeszcze chwilę, doprawiłam solą i pieprzem a po wyłączeniu ognia dodałam posiekany koperek. Jeśli mamy własny smalec ze skwarkami to można także ich użyć zamiast wędzonej słoniny. Kapusta pachnie wędzonką a pomidory dodają lekkiej kwaskowości. Smacznego :)