Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, szybkie i łatwe w przyrządzeniu naleśniki z żółtym serem i szyneczka które obowiązkowo należy zajadać oblane keczupem.
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 413
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 273
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1435
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 413
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 273
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1435
Składniki
Do miski dodajemy mąkę, mleko, wodę, jajko, olej oraz szczyptę soli. Całość mieszamy trzepaczką. Odstawiamy ciasto na 10 min. Na patelnie dodajemy łyżeczkę oleju rozgrzewamy. Nalewamy z głębokiej łyżki rozprowadzając ruchem kolistym ciasto na patelni. Kiedy zacznie się ścinać przekładamy naleśnika. Kolejne naleśniki smażymy już bez oleju.
Na środek każdego naleśnika nakładamy garść startego sera oraz pokrojoną w kosteczkę szynkę i dodajemy trochę keczupu. Zwijamy w kwadracik i podgrzewamy na krótko na patelni bądź w mikrofali do rozpuszczenia sera.