Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, szybkie i łatwe w przyrządzeniu naleśniki z żółtym serem i szyneczka które obowiązkowo należy zajadać oblane keczupem.
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7429
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2350
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7429
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2350
Składniki
Do miski dodajemy mąkę, mleko, wodę, jajko, olej oraz szczyptę soli. Całość mieszamy trzepaczką. Odstawiamy ciasto na 10 min. Na patelnie dodajemy łyżeczkę oleju rozgrzewamy. Nalewamy z głębokiej łyżki rozprowadzając ruchem kolistym ciasto na patelni. Kiedy zacznie się ścinać przekładamy naleśnika. Kolejne naleśniki smażymy już bez oleju.
Na środek każdego naleśnika nakładamy garść startego sera oraz pokrojoną w kosteczkę szynkę i dodajemy trochę keczupu. Zwijamy w kwadracik i podgrzewamy na krótko na patelni bądź w mikrofali do rozpuszczenia sera.