Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, szybkie i łatwe w przyrządzeniu naleśniki z żółtym serem i szyneczka które obowiązkowo należy zajadać oblane keczupem.
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7897
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1154
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13663
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7897
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1154
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13663
Składniki
Do miski dodajemy mąkę, mleko, wodę, jajko, olej oraz szczyptę soli. Całość mieszamy trzepaczką. Odstawiamy ciasto na 10 min. Na patelnie dodajemy łyżeczkę oleju rozgrzewamy. Nalewamy z głębokiej łyżki rozprowadzając ruchem kolistym ciasto na patelni. Kiedy zacznie się ścinać przekładamy naleśnika. Kolejne naleśniki smażymy już bez oleju.
Na środek każdego naleśnika nakładamy garść startego sera oraz pokrojoną w kosteczkę szynkę i dodajemy trochę keczupu. Zwijamy w kwadracik i podgrzewamy na krótko na patelni bądź w mikrofali do rozpuszczenia sera.