Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chciałam dzisiaj podzielić się przypisem na pyszne filety śledziowe opiekane. Przepis pochodzi ze starego zeszytu mojej babci , a śledzie wychodzą bardzo smaczne , o łagodnym słodko - kwaśnym smaku, nadają się na różne okazje urodzinowe, karnawałowe czy na święta.
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 639
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1384
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25756
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 639
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1384
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25756
Składniki
Filety śledziowe dokładnie oczyszczamy ,odcinamy grzbiet i kroimy na kawałki. Następnie filety oprószamy solą, pieprzem oraz przyprawą do ryb wymieszać. Obtaczamy w mące następnie w rozbełtanym jajku z dodatkiem mleka, a na końcu w bułce tartej. Panierowane filety smażymy na rozgrzanym oleju z obydwu stron na złoty kolor. Usmażone filety układamy w dużym słoju lub naczyniu i zalewamy jeszcze ciepłą zalewą. Zalewa; Składniki zalewy gotujemy dodając pod koniec gotowania obraną i pokrojoną w piórka cebulę.
Oczyszczone filety obtaczamy w mące.
Następnie panierujemy w rozbełtanym jajku i w bułce tartej.
Smażenie filetów.
Przygotowanie zalewy.
Usmażone filety układamy w słoju i zalewamy zalewą.
Filety gotowe do podania.