Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chciałam dzisiaj podzielić się przypisem na pyszne filety śledziowe opiekane. Przepis pochodzi ze starego zeszytu mojej babci , a śledzie wychodzą bardzo smaczne , o łagodnym słodko - kwaśnym smaku, nadają się na różne okazje urodzinowe, karnawałowe czy na święta.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2225
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1318
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 491
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3487
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1112
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2225
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1318
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 491
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3487
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1112
Składniki
Filety śledziowe dokładnie oczyszczamy ,odcinamy grzbiet i kroimy na kawałki. Następnie filety oprószamy solą, pieprzem oraz przyprawą do ryb wymieszać. Obtaczamy w mące następnie w rozbełtanym jajku z dodatkiem mleka, a na końcu w bułce tartej. Panierowane filety smażymy na rozgrzanym oleju z obydwu stron na złoty kolor. Usmażone filety układamy w dużym słoju lub naczyniu i zalewamy jeszcze ciepłą zalewą. Zalewa; Składniki zalewy gotujemy dodając pod koniec gotowania obraną i pokrojoną w piórka cebulę.
Oczyszczone filety obtaczamy w mące.
Następnie panierujemy w rozbełtanym jajku i w bułce tartej.
Smażenie filetów.
Przygotowanie zalewy.
Usmażone filety układamy w słoju i zalewamy zalewą.
Filety gotowe do podania.