Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Paluchy czosnkowo-serowe to idealna propozycja na przystawkę, imprezę czy spotkanie ze znajomymi przy dobrym filmie lub meczu. Przygotujesz je w kilka chwil z prostych składników, które masz w domu, więc jeśli nagle zabraknie paluchów, po 15 minutach możesz podać kolejną partię. Nie jest im straszne nawet nieco czerstwe pieczywo. Nie masz chleba tostowego? Wykorzystaj zwykły bochenek, a nawet chleb razowy czy pumpernikiel! Z czosnkiem i serem wszystko smakuje lepiej!
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 121
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 2724
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3606
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 536
Karkówka z pieca będzie soczysta i bardzo aromatyczna, jeśli przygotujesz ją...
Odsłon: 6095
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 121
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 2724
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3606
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 536
Karkówka z pieca będzie soczysta i bardzo aromatyczna, jeśli przygotujesz ją...
Odsłon: 6095
Składniki
Z masła odłóż 2 łyżki. Pozostałą część umieść w robocie kuchennym razem z czosnkiem i serami. Zmiksuj wszystko na gładką masę.
Każdą kromkę chleba posmaruj z jednej strony odłożonym wcześniej masłem. Z drugiej strony posmaruj masłem czosnkowo-serowym. Następnie ostrym nożem pokrój kromki w paski o grubości ok. 2 cm.
Paski chleba połóż na blaszce piekarnika wyłożonej papierem do pieczenia, masłem czosnkowym do góry. Równomiernie posyp je wszystkimi przyprawami.
Wstaw całość do piekarnika nastawionego na 190 st. Celsjusza i piecz przez 8-10 minut, a następnie włącz grill na 30-60 sekund.
Paluchy czosnkowo-serowe wyjmij i podawaj od razu na gorąco.
Niewykorzystane resztki możesz pokroić w kostkę i podpiec w piekarniku przez kolejne 30 minut, by uzyskać grzanki do zupy lub sałatki.