Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Te paluchy to świetna przekąska do piwa....
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 331
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 4743
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 89
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 113
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 331
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 4743
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 89
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 113
Składniki
Masło drobno posiekać lub zetrzeć na tarce o dużych oczkach, dodać mąkę i rozdrobniony widelcem twaróg. Szybko zagnieść ciasto, zawinąć w folię spożywczą i włożyć do lodówki na kilka godzin.
Schłodzone ciasto wyłożyć na wysypany mąką blat, rozwałkować. Nożem lub radełkiem pociąć ciasto w mniej więcej jednakowej długości paski o szerokości około 1 cm, przełożyć do blachy wyłożonej papierem do pieczenia.
Paski ciasta posmarować rozmąconym jajkiem, posypać nasionami i płatkami soli. Piec przez 20 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.