Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Te paluchy to świetna przekąska do piwa....
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5365
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1720
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5242
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1752
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5365
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1720
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5242
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1752
Składniki
Masło drobno posiekać lub zetrzeć na tarce o dużych oczkach, dodać mąkę i rozdrobniony widelcem twaróg. Szybko zagnieść ciasto, zawinąć w folię spożywczą i włożyć do lodówki na kilka godzin.
Schłodzone ciasto wyłożyć na wysypany mąką blat, rozwałkować. Nożem lub radełkiem pociąć ciasto w mniej więcej jednakowej długości paski o szerokości około 1 cm, przełożyć do blachy wyłożonej papierem do pieczenia.
Paski ciasta posmarować rozmąconym jajkiem, posypać nasionami i płatkami soli. Piec przez 20 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.