Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Te paluchy to świetna przekąska do piwa....
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 4
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 770
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2082
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4075
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 4
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 770
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2082
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4075
Składniki
Masło drobno posiekać lub zetrzeć na tarce o dużych oczkach, dodać mąkę i rozdrobniony widelcem twaróg. Szybko zagnieść ciasto, zawinąć w folię spożywczą i włożyć do lodówki na kilka godzin.
Schłodzone ciasto wyłożyć na wysypany mąką blat, rozwałkować. Nożem lub radełkiem pociąć ciasto w mniej więcej jednakowej długości paski o szerokości około 1 cm, przełożyć do blachy wyłożonej papierem do pieczenia.
Paski ciasta posmarować rozmąconym jajkiem, posypać nasionami i płatkami soli. Piec przez 20 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.