Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tanie Szybkie Smaczne
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3812
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 628
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3823
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 392
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 744
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3812
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 628
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3823
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 392
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 744
Składniki
Parówkę lekko podgotowujemy. Z ciasta francuskiego wycinamy prostokąt o długości ok. 2 cm większej niż parówka i szerokości ok.5cm. Na cieście układamy parówkę i zawijamy. Zawiniętą nacinamy w równych odstępach ( uważając , by nie przeciąc do samego końca!!! ).
Zwijamy tworząc koło a końce spinamy wykałaczką. Smarujemy rozbełtanym żółtkiem i wkładamy do piekarnika na ok. 20min/180C. Smacznego!