Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tanie Szybkie Smaczne
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44663
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182105
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 261
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44663
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182105
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 261
Składniki
Parówkę lekko podgotowujemy. Z ciasta francuskiego wycinamy prostokąt o długości ok. 2 cm większej niż parówka i szerokości ok.5cm. Na cieście układamy parówkę i zawijamy. Zawiniętą nacinamy w równych odstępach ( uważając , by nie przeciąc do samego końca!!! ).
Zwijamy tworząc koło a końce spinamy wykałaczką. Smarujemy rozbełtanym żółtkiem i wkładamy do piekarnika na ok. 20min/180C. Smacznego!