Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tanie Szybkie Smaczne
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 256
Pyszna tarta z łososiem, łagodnym aromatem koperku i dodatkiem sera camembert...
Odsłon: 95
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 256
Pyszna tarta z łososiem, łagodnym aromatem koperku i dodatkiem sera camembert...
Odsłon: 95
Składniki
Parówkę lekko podgotowujemy. Z ciasta francuskiego wycinamy prostokąt o długości ok. 2 cm większej niż parówka i szerokości ok.5cm. Na cieście układamy parówkę i zawijamy. Zawiniętą nacinamy w równych odstępach ( uważając , by nie przeciąc do samego końca!!! ).
Zwijamy tworząc koło a końce spinamy wykałaczką. Smarujemy rozbełtanym żółtkiem i wkładamy do piekarnika na ok. 20min/180C. Smacznego!