Do góry

Przekąski Przepis na:

Paszteciki z pieczarkami

Paszteciki z pieczarkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 73 Ocena: 1565

Dodano:

Odsłon: 20792

paszteciki z ciasta francuskiego to pomysł na szybką ciepłą kolacje

Składniki

  • Ciasto francuskie
  • 500 g pieczarek
  • 2 cebule
  • 2 łyżki oleju
  • sól,pieprz czarny.papryka w proszku
  • jajko
  • mak
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Paszteciki z pieczarkami

Przygotowanie

  1. Ciasto francuskie ja użyłam zakupionego w sklepie.
    Ciasto wyjmujemy z lodówki dopiero wtedy jak będziemy już gotowi do wykonywania pasztecików.

  2. Pieczarki obieramy i kroimy drobno.
    Cebulkę również obieramy i kroimy drobno.
    Na patelni podgrzewamy olej i wrzucamy pieczarki i cebule.Dusimy razem na małym ogniu,ok 15-20 min.pod koniec duszenia dodajemy przyprawy.
    Piekarnik rozgrzewamy wcześniej.
    Na stolnicy rozkładamy zimne ciasto,wycinamy kwadraty i nakładamy farsz,składamy na kształt trójkąta i zlepiamy.
    Jajko roztrzepujemy i smarujemy nim pierożki i posypujemy makiem.
    Pieczemy od 20-25 min w tem.250 st.


    Smacznego!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń