Przekąski Przepis na:
Przepisów i artykułów: 73 Ocena: 1644
Dodano: 03.10.2014
Odsłon: 21812
3-4 os. | 30 min | łatwe | tanie |
Ciasto francuskie ja użyłam zakupionego w sklepie.
Ciasto wyjmujemy z lodówki dopiero wtedy jak będziemy już gotowi do wykonywania pasztecików.
Pieczarki obieramy i kroimy drobno.
Cebulkę również obieramy i kroimy drobno.
Na patelni podgrzewamy olej i wrzucamy pieczarki i cebule.Dusimy razem na małym ogniu,ok 15-20 min.pod koniec duszenia dodajemy przyprawy.
Piekarnik rozgrzewamy wcześniej.
Na stolnicy rozkładamy zimne ciasto,wycinamy kwadraty i nakładamy farsz,składamy na kształt trójkąta i zlepiamy.
Jajko roztrzepujemy i smarujemy nim pierożki i posypujemy makiem.
Pieczemy od 20-25 min w tem.250 st.
Smacznego!!!
Na skróty
Komentarze do przepisu (0)