Do góry

Przekąski Przepis na:

Pasztet z białej fasoli

Pasztet z białej fasoli

Autor:

Przepisów i artykułów: 37 Ocena: 187

Dodano:

Odsłon: 202

Pomysł na szybką pastę z białej fasoli do kanapek i nie tylko.

Składniki

  • 2 szkłanki ugotowanej białej fasoli 'Jaś'
  • pęczek natki pietruszki + do posypania
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 mała cebula
  • sól, pieprz czarny, papryka słodka, papryka chilli, kurkuma, majeranek
  • 3 łyżeczki oleju rzepakowego zimnotłoczonego
  • 1,5 łyżki oleju do smażenia
1-2 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Pasztet z białej fasoli

Przygotowanie

  1. 1. Na średnio rozgrzany olej wrzucić pokrojone czosnek i cebulę. Chwilę podsmażyć, po czym wrzucić fasolę razem ze wszystkimi przyprawami.

    2.Całość podsmażyć parę minut często mieszając, by nie doprowadzić do przypalenia. Na koniec smażenia dodać drobno posiekaną natkę pietruszki.

    3. Nastepnie przełożyć fasolę do wyższego naczynia i dokładnie zblendować blenderem ręcznym razem z trzema łyżeczkami oleju rzepakowego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń