Do góry

Przekąski Przepis na:

Pesto z bazylii i orzeszków pinii

Pesto z bazylii i orzeszków pinii

Autor:

Przepisów i artykułów: 183 Ocena: 1742

Dodano:

Odsłon: 993

Przepis na pesto z bazylii i orzeszków pinii.

Składniki

  • 4 łyżki orzeszków piniowych
  • szklanka świeżych liści bazylii
  • ząbek czosnku
  • ½ szklanki tartego parmezanu
  • 5 łyżek oliwy z oliwek
3-4 os. 15 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Liście bazylii poobrywać i opłukać. Czosnek obrać, pokroić na mniejsze cząstki.
    Za pomocą malaksera lub blendera miksujemy ze sobą wszystkie składniki na gładką masę.
    Jeżeli uważamy, że masa jest zbyt gęsta dodajemy oliwy.
    Pesto można podawać jako pasta do tostów, dodatek do makaronów i klusek.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń