Do góry

Przekąski Przepis na:

Pieczarki faszerowane

Pieczarki faszerowane

Autor:

Przepisów i artykułów: 6 Ocena: 87

Dodano:

Odsłon: 4353

Zostały ci niewielkie kawałki wędlin na które już nie masz ochoty wykorzystaj je do przygotowania pieczarek faszerowanych .

Składniki

  • 8 pieczarek o średnicy ok 7-8 cm
  • 1 średnia cebula
  • 1/2 papryki czerwonej
  • 1/2 kulki sera mozzarella (można zastąpić dowolnym żółtym serem)
  • 10 dkg dowolnej wędliny
  • sól,pieprz,vegeta,tymianek,chili , olej oraz kawałeczek sera żółtego lub kilka plasterków
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Pieczarki umyć i pozbawić trzonków w całości.

  2. Cebulę ,paprykę ,wędlinę oraz ser pokroić w kostkę.

  3. Na odrobinie oleju podsmażyć cebulę ,paprykę i wędlinę.Doprawić tymiankiem (ok 1/4 łyżeczki) ,chili i vegetą do smaku.Gdy lekko przestygnie dodać ser i wymieszać.

  4. W miseczce wymieszać 3 łyżki oleju z 1/2 łyżeczki soli 1/4 łyżeczki tymianku i chili . Pieczarki (dokładnie wierzch kapelusza ) posmarować przygotowaną mieszanką a do środka nałożyć farsz .

  5. Pieczarki ułożyć na blasze do pieczenia i włożyć do nagrzanego piekarnika do 180 stop.i piec 30 min.Po 20 min pieczarki posypać startym serem lub położyć po kawałku plasterka.Dopiekać 10 min.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń