Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zostały ci niewielkie kawałki wędlin na które już nie masz ochoty wykorzystaj je do przygotowania pieczarek faszerowanych .
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113040
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 417
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 754
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 570
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113040
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 417
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 754
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 570
Składniki
Pieczarki umyć i pozbawić trzonków w całości.
Cebulę ,paprykę ,wędlinę oraz ser pokroić w kostkę.
Na odrobinie oleju podsmażyć cebulę ,paprykę i wędlinę.Doprawić tymiankiem (ok 1/4 łyżeczki) ,chili i vegetą do smaku.Gdy lekko przestygnie dodać ser i wymieszać.
W miseczce wymieszać 3 łyżki oleju z 1/2 łyżeczki soli 1/4 łyżeczki tymianku i chili . Pieczarki (dokładnie wierzch kapelusza ) posmarować przygotowaną mieszanką a do środka nałożyć farsz .
Pieczarki ułożyć na blasze do pieczenia i włożyć do nagrzanego piekarnika do 180 stop.i piec 30 min.Po 20 min pieczarki posypać startym serem lub położyć po kawałku plasterka.Dopiekać 10 min.