Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealna przekąska, która sprawdzi się, na każdej imprezie? Pieczarki faszerowane! Nadziane pomidorami, papryką, boczkiem i serem – to pełnia smaków i aromatów, w każdym kęsie. Możesz podać je w formie przystawki przed daniem głównym, goście będą zachwyceni.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1903
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3860
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3630
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 441
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1903
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3860
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3630
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 441
Składniki
Paprykę i pomidory umyj i pokrój w kostkę. Na patelnię dorzuć paprykę, smaż wraz z pozostałymi składnikami. Na koniec dodaj pomidory, suszoną bazylię, oregano oraz sól i pieprz do smaku. Poczekaj, aż odparuje woda z pomidorów.
Pieczarki ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, oprósz solą i pieprzem. Do każdej pieczarki dodaj farsz, z wierzchu posyp tartym serem mozzarella. Piecz około 35 minut w 200 stopniach. Na koniec udekoruj pieczarki posiekanymi liśćmi bazylii.
Pieczarki umyj, dokładnie osusz i usuń nóżki. Jeśli grzyby mają małe kapelusze możesz delikatnie je wydrążyć. Nóżki drobno posiekaj. Cebulę pokrój w drobną kostkę, czosnek przeciśnij przez praskę.
Na rozgrzanej patelni rozpuść oliwę i masło, podsmaż cebulę, czosnek i posiekane nóżki pieczarek. Dodaj pokrojony w kostkę boczek. Smaż całość, aż nabierze złotego koloru.