Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealna przekąska, która sprawdzi się, na każdej imprezie? Pieczarki faszerowane! Nadziane pomidorami, papryką, boczkiem i serem – to pełnia smaków i aromatów, w każdym kęsie. Możesz podać je w formie przystawki przed daniem głównym, goście będą zachwyceni.
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 12108
Słodki ziemniak w cieście? Uwierzcie, to ciasto cieszy podniebienie..... Bata...
Odsłon: 21
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2121
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 214
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 12108
Słodki ziemniak w cieście? Uwierzcie, to ciasto cieszy podniebienie..... Bata...
Odsłon: 21
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2121
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 214
Składniki
Paprykę i pomidory umyj i pokrój w kostkę. Na patelnię dorzuć paprykę, smaż wraz z pozostałymi składnikami. Na koniec dodaj pomidory, suszoną bazylię, oregano oraz sól i pieprz do smaku. Poczekaj, aż odparuje woda z pomidorów.
Pieczarki ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, oprósz solą i pieprzem. Do każdej pieczarki dodaj farsz, z wierzchu posyp tartym serem mozzarella. Piecz około 35 minut w 200 stopniach. Na koniec udekoruj pieczarki posiekanymi liśćmi bazylii.
Pieczarki umyj, dokładnie osusz i usuń nóżki. Jeśli grzyby mają małe kapelusze możesz delikatnie je wydrążyć. Nóżki drobno posiekaj. Cebulę pokrój w drobną kostkę, czosnek przeciśnij przez praskę.
Na rozgrzanej patelni rozpuść oliwę i masło, podsmaż cebulę, czosnek i posiekane nóżki pieczarek. Dodaj pokrojony w kostkę boczek. Smaż całość, aż nabierze złotego koloru.