Do góry

Przekąski Przepis na:

Pieczone faszerowane patisony

Pieczone faszerowane patisony

Autor:

Przepisów i artykułów: 2527 Ocena: 18528

Dodano:

Odsłon: 1019

Smaczna przekąska.

Składniki

5-6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Pieczone faszerowane patisony

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Kaszę kuskus zaparzyć według opisu na opakowaniu. W międzyczasie rozgrzać olej, zeszklić posiekaną cebulę, pieczarki, startą marchewkę i przyprawami do smaku. Dusić około 10 minut na małym ogniu. Patisony dokładnie oczyścić, ściąć czapki, wydrążyć miąższ i oprószyć solą. Gotową kaszę kuskus wymieszać z przygotowanym farszem, jajkiem, serem. Nadziewać przygotowane patisony. Przełożyć do naczynia żaroodpornego, piec w temperaturze 200 stopni około 40 minut. Podawać z gęstą kwaśną śmietaną.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń