Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonała przekąska doprawiana sosem kebab gyros i podawana z sosem salsa mexicana
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3018
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 422135
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2240
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3018
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 422135
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2240
Składniki
Ryż ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Do gotującego się ryżu dodać curry oraz sól. Kiedy ryż lekko ostygnie, wymieszać go z kukurydzą, pokrojonym w kostkę pomidorem, pokrojoną drobno cebulą oraz sosem kebab - gyros
Płatki papieru ryżowego namoczyć w ciepłej wodzie i położyć na desce. Na środek każdego z nich dać 2 - 3 łyżki farszu. Boki papieru ryżowego zawinąć do środka (na farsz), a następnie całość zwinąć w rulon.
Sajgonki piec 10 minut w nagrzanym do 200 stopni Celsjusza piekarniku. Podawać z sosem salsa mexicana.