Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonała przekąska doprawiana sosem kebab gyros i podawana z sosem salsa mexicana
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7891
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1144
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13656
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7891
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1144
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13656
Składniki
Ryż ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Do gotującego się ryżu dodać curry oraz sól. Kiedy ryż lekko ostygnie, wymieszać go z kukurydzą, pokrojonym w kostkę pomidorem, pokrojoną drobno cebulą oraz sosem kebab - gyros
Płatki papieru ryżowego namoczyć w ciepłej wodzie i położyć na desce. Na środek każdego z nich dać 2 - 3 łyżki farszu. Boki papieru ryżowego zawinąć do środka (na farsz), a następnie całość zwinąć w rulon.
Sajgonki piec 10 minut w nagrzanym do 200 stopni Celsjusza piekarniku. Podawać z sosem salsa mexicana.