Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczone warzywne frytki to świetny pomysł na zdrową przekąskę dla Ciebie oraz dzieci! Utrwalajmy zdrowe nawyki żywieniowe u najmłodszych podając im warzywne smakołyki!
Bób to prawdziwy letni hit – nie tylko smaczny, ale i pełen wartości odżywczy...
Odsłon: 1781
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7397
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2901
Bób to prawdziwy letni hit – nie tylko smaczny, ale i pełen wartości odżywczy...
Odsłon: 1781
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7397
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2901
Składniki
1. Przygotuj blaszkę do pieczenia, wyłóż ją papierem do pieczenia. Włącz piekarnik na 200 stopni C. 2. Umyj wszystkie warzywa dokładnie. Obierz pietruszkę. 3. Pokrój wszystkie warzywa oprócz buraczka na 1 cm grubości frytki. 4. Dodaj olej, paprykę wędzoną oraz listki rozmarynu (zostaw trochę przypraw dla buraczka). Postępuj tak samo z burakiem. 5. Rozłóż wszystkie warzywa na blaszce tworząc jedną warstwę. 6. Piecz w temperaturze 200 stopni przez 15-20 minut. 7. Wyjmij warzywne frytki i posyp je sezamem.
1. Awokado rozgnieć widelcem. 2. Dodaj kilka kropel soku z cytryny i zamieszaj. 3. Pokrój pomidorki na kawałki i dodaj do awokado. 4. Udekoruj ziarnami sezamu oraz listkami rozmarynu. Smacznego! Ciesz się smakiem warzywnej i zdrowej przekąski.