Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ciasto jest z wierzchu chrupiące a środek pulchniutki i miękki
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13041
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1480
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14359
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5938
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13041
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1480
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14359
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5938
Składniki
Drożdże rozpuścić w 100 ml wody z dodatkiem cukru. Mąkę wymieszać z solą, zrobić zagłębienie, wlać drożdże. Zostawić na 15 min.
Dodać oliwę. Ugnieść ciasto, dodając resztę ciepłej wody. Piekarnik rozgrzać z kamieniem/blachą do maksymalnej temperatury u mnie 250st nagrzewać minimum 20 minut.
Ciasto rozciągać nadając okrągły kształt. NIE WAŁKOWAĆ!!!! Deskę lub łopatę do pizzy posypać semoliną lub krupczatką, położyć na niej spód, nałożyć sos i składniki jakie tam każdy lubi. Zsunąć pizzę do piekarnika i piec 15-20 minut.
Upieczoną pizzę zsuwamy na kratkę i odstawiamy na chwilkę żeby odparowała (inaczej spód będzie zaparzony i straci chrupkość).