Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna przekąska na panieński wieczór.
Dziś, jako że sezon był urodzajny to jest bajecznie pyszna zupka ANASAZI KOKO...
Odsłon: 165
Banalna w przygotowaniu zapiekanka z cukinią i serkiem wiejskim. Świetnie spr...
Odsłon: 19943
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1697
Dziś, jako że sezon był urodzajny to jest bajecznie pyszna zupka ANASAZI KOKO...
Odsłon: 165
Banalna w przygotowaniu zapiekanka z cukinią i serkiem wiejskim. Świetnie spr...
Odsłon: 19943
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1697
Składniki
Wykonanie: Drożdże utrzeć z cukrem i dokładnie wymieszać w ciepłym mleku. Następnie wsypać mąkę, dodać resztę składników i wyrobić ciasto rękę przez 15 minut i odstawić na chwilę do podrośnięcia. Na stolnicy wysypanej mąką kształtować ręką pizzeryjki tworząc brzegi. Po czym nakładać przygotowany farsz, posypać startym serem. Brzegi pizzeryjki posmarować żółtkiem wymieszanym ze śmietaną i posypać ziołami prowansalskimi.
Ponownie odłożyć do podrośnięcia. Wstawić od piekarnika nagrzanego do 190 stopni i piec około 25 minut do zrumienienia. Wykonanie farszu: Pieczarki, paprykę, szalotkę oczyścić, pokroić w kostkę i podsmażyć na maśle. Następnie ostudzić, dodać pokrojone w kostkę pomidory, przyprawić do smaku.