Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Urozmaicone placuszki cukiniowe z dodatkiem buraka na słono.
Tarka, miska, łyżka, patelnia
Z końcem lata warto zamknąć jego owoce w słoikach, żebyśmy mogli się nimi cie...
Odsłon: 42
W sezonie pomidorowym warto przygotować taki sos na zapas. Podczas zimy taki...
Odsłon: 52
Pyszny sos gdzie główną rolę gra papryka. Jest idealny do zawekowania na zimę...
Odsłon: 53
Danie do przygotowanie w 10 minut. Można zabrać do pracy lub podać na kolację...
Odsłon: 32
Z końcem lata warto zamknąć jego owoce w słoikach, żebyśmy mogli się nimi cie...
Odsłon: 42
W sezonie pomidorowym warto przygotować taki sos na zapas. Podczas zimy taki...
Odsłon: 52
Pyszny sos gdzie główną rolę gra papryka. Jest idealny do zawekowania na zimę...
Odsłon: 53
Danie do przygotowanie w 10 minut. Można zabrać do pracy lub podać na kolację...
Odsłon: 32
Składniki
Ścieramy umyte (opcjonalnie obrane) cukinie oraz ugotowane buraki, ja starłam cukinie na małych oczkach, a buraczki miałam już starte na dużych. Dodajemy jajko, mąkę (ja akurat dałam kukurydzianą i trochę orkiszowej, ale może być zwykła pszenna), oraz ulubione przyprawy, ja dałam pieprz, sól i trochę czosnku.
Rozgrzewamy olej na patelni i łyżką wykładamy ciasto. Smażymy do zarumienienia.
Gotowe placki można zjeść, np ze śmietaną lub innym ulubionym sosem i zieleniną.