Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Urozmaicone placuszki cukiniowe z dodatkiem buraka na słono.
Tarka, miska, łyżka, patelnia
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 1081
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 4882
Bardzo smaczna, a zarazem rozgrzewająca i pożywna zupa na każdą okazję.
Odsłon: 391
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 858
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 10900
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 679
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 1081
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 4882
Bardzo smaczna, a zarazem rozgrzewająca i pożywna zupa na każdą okazję.
Odsłon: 391
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 858
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 10900
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 679
Składniki
Ścieramy umyte (opcjonalnie obrane) cukinie oraz ugotowane buraki, ja starłam cukinie na małych oczkach, a buraczki miałam już starte na dużych. Dodajemy jajko, mąkę (ja akurat dałam kukurydzianą i trochę orkiszowej, ale może być zwykła pszenna), oraz ulubione przyprawy, ja dałam pieprz, sól i trochę czosnku.
Rozgrzewamy olej na patelni i łyżką wykładamy ciasto. Smażymy do zarumienienia.
Gotowe placki można zjeść, np ze śmietaną lub innym ulubionym sosem i zieleniną.