Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placki z cukinii są niskokalorycznym posiłkiem , przygotowuje się je bardzo szybko i są bardzo smaczne. Możemy je podawać z różnymi dodatkami, z jogurtem albo śmietaną. Zawsze smakują bardzo dobrze.
tarka, patelnia, łyżka,
Ten prosty przepis na krem malinowy jest wyjątkowy, krem wychodzi bardzo smac...
Odsłon: 5226
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 43
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Są idealne jako przekąska n...
Odsłon: 66
Ten prosty przepis na krem malinowy jest wyjątkowy, krem wychodzi bardzo smac...
Odsłon: 5226
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 43
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Są idealne jako przekąska n...
Odsłon: 66
Składniki
Cukinię dokładnie myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem. Następnie odcinamy końce i ścieramy na tarce o dużych oczkach razem z cebulą. Startą cukinię delikatnie solimy i odstawiamy na 10 - 15 minut, po tym czasie odciskamy w dłoniach z nadmiaru wody. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, posiekaną natkę pietruszki, jajko, jogurt, mąkę doprawiamy solą i pieprzem do smaku i dokładnie mieszamy do połączenia składników. Na dobrze rozgrzaną patelnię z dodatkiem oleju nakładamy porcje ciasta, lekko spłaszczamy i smażymy placki. Smażymy na złoty kolor z obu stron. Podajemy z dodatkiem jogurtu naturalnego.
Placki gotowe do podania.