Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15995
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4851
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 642
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15995
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4851
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 642
Składniki
Na tarce o grubym oczku ścieramy cukinie. Odciskamy sok. Do cukinii dodajemy kaszkę, mąkę jajka i sól. Dokładnie mieszamy. Na patelni rozgrzewamy olej. Łyżką formujemy placuszki i smażymy na rumiano z obu stron. Wykładamy na papierowe ręczniki, aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu.
Placuszki podajemy z jogurtem lub śmietaną i posypane natką pietruszki.