Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla fanów oscypka i placuszków, ciekawe urozmaicenie.
miska, tarka, łyżka, patelnia, łopatka
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19331
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13073
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1726
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232190
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19331
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13073
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1726
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232190
Składniki
Do głębokiego naczynia ścieramy na małych oczkach 2 cukinie i 3 nieduże ziemniaki, dodajemy mąkę, aby zagęścić ciasto (ja dodałam orkiszową i trochę kukurydzianej) oraz startego na grubszych oczkach oscypka, następnie doprawiamy odrobiną soli i pieprzu.
Na patelni rozgrzewamy olej i łyżką wykładamy placki oraz smażymy do zarumienienia. Można jeść np z dodatkiem śmietany (u mnie jogurt naturalny).