Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla fanów oscypka i placuszków, ciekawe urozmaicenie.
miska, tarka, łyżka, patelnia, łopatka
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24772
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 76
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24772
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 76
Składniki
Do głębokiego naczynia ścieramy na małych oczkach 2 cukinie i 3 nieduże ziemniaki, dodajemy mąkę, aby zagęścić ciasto (ja dodałam orkiszową i trochę kukurydzianej) oraz startego na grubszych oczkach oscypka, następnie doprawiamy odrobiną soli i pieprzu.
Na patelni rozgrzewamy olej i łyżką wykładamy placki oraz smażymy do zarumienienia. Można jeść np z dodatkiem śmietany (u mnie jogurt naturalny).