Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Deser, podwieczorek czy śniadanie na słodko? Polecam szybkie słodkie placuszki.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9567
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1100
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4432
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 198
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20839
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9567
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1100
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4432
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 198
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20839
Składniki
Dynię drobno ścieramy, przyprawiamy imbirem i cynamonem. Na rozgrzanej patelni z masłem podsmażamy dynię kilka minut, aż będzie miękka. Do naczynia przekładamy twaróg i drobno rozgniatamy. Wbijamy 2 żółtka i wsypujemy cukier oraz cukier waniliowy, mieszamy. Dodajemy przestygniętą dynię oraz mąkę, mieszamy na jednolitą masę. Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę. Następnie przekładamy do pozostałych składników i dobrze mieszamy łyżką.
Rozgrzewamy patelnię i smażymy placuszki na oleju. Smacznego!