Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Deser, podwieczorek czy śniadanie na słodko? Polecam szybkie słodkie placuszki.
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 107
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4332
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2611
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 107
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4332
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2611
Składniki
Dynię drobno ścieramy, przyprawiamy imbirem i cynamonem. Na rozgrzanej patelni z masłem podsmażamy dynię kilka minut, aż będzie miękka. Do naczynia przekładamy twaróg i drobno rozgniatamy. Wbijamy 2 żółtka i wsypujemy cukier oraz cukier waniliowy, mieszamy. Dodajemy przestygniętą dynię oraz mąkę, mieszamy na jednolitą masę. Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę. Następnie przekładamy do pozostałych składników i dobrze mieszamy łyżką.
Rozgrzewamy patelnię i smażymy placuszki na oleju. Smacznego!