Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Deser, podwieczorek czy śniadanie na słodko? Polecam szybkie słodkie placuszki.
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8641
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7208
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4925
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327855
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8641
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7208
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4925
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327855
Składniki
Dynię drobno ścieramy, przyprawiamy imbirem i cynamonem. Na rozgrzanej patelni z masłem podsmażamy dynię kilka minut, aż będzie miękka. Do naczynia przekładamy twaróg i drobno rozgniatamy. Wbijamy 2 żółtka i wsypujemy cukier oraz cukier waniliowy, mieszamy. Dodajemy przestygniętą dynię oraz mąkę, mieszamy na jednolitą masę. Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę. Następnie przekładamy do pozostałych składników i dobrze mieszamy łyżką.
Rozgrzewamy patelnię i smażymy placuszki na oleju. Smacznego!