Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste,szybkie,słodko-kwaśne placuszki:)
Województwo lubuskie słynie z wielu specjałów, m.in. z rozgrzewającego żuru z...
Odsłon: 58
Ten przepis na pączki, które nie chłoną tłuszczu, jest bardzo prosty w przygo...
Odsłon: 2425
Łatwa i szybka w przygotowaniu zapiekanka z ryżem, cukinią i jajkami oraz ser...
Odsłon: 518
Rogaliki drożdżowe zwykle kojarzą nam się z naszymi kochanymi babciami, u któ...
Odsłon: 858
Województwo lubuskie słynie z wielu specjałów, m.in. z rozgrzewającego żuru z...
Odsłon: 58
Ten przepis na pączki, które nie chłoną tłuszczu, jest bardzo prosty w przygo...
Odsłon: 2425
Łatwa i szybka w przygotowaniu zapiekanka z ryżem, cukinią i jajkami oraz ser...
Odsłon: 518
Rogaliki drożdżowe zwykle kojarzą nam się z naszymi kochanymi babciami, u któ...
Odsłon: 858
Składniki
Rabarbar umyć,obrać i pociąć na ok półcentymetrowe plasterki. Oddzielić żółtka od białek. Żółtka ubijać mikserem z mąką dodając po trochu jogurt i miód oraz cynamon do smaku. Białka ubić na sztywną pianę i delikatnie połączyć z ciastem a następnie dodać rabarbar i wymieszać łyżką. Na rozgrzany na patelni olej nakładać łyżką porcje ciasta i smażyć z obydwóch stron na rumiano. Usmażone placuszki można posypać cukrem pudrem,polać odrobiną miodu lub syropu klonowego i przybrać listkami melisy lub mięty,smacznego:)