Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon pomidorowy czas zacząć.
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 18
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 35
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 88
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 287
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 18
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 35
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 88
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 287
Składniki
Bakłażana umyłem i pokroiłem w kostkę. Na patelni rozgrzałem 2 łyżki oliwy , wrzuciłem bakłażana , dodałem pokrojone oliwki i smażyłem pod przykryciem przez 10 minut , po 2 minutach smażenia posoliłem. Z pomidorów odciąłem wierzchy z szypułką. Nasiona i miąższ wydrążyłem łyżeczką . Pomidory posoliłem od wewnątrz , odwróciłem , wyłożyłem do cedzaka przekrojona stroną do dołu i odstawiłem na ok. 30 minut. Listki bazylii pokroiłem na małe kawałki. Czosnek obrałem i drobno posiekałem . Do miski włożyłem usmażony bakłażan z oliwkami , bazylie czosnek i oregano. Wymieszałem , doprawiłem solą i pieprzem. Pomidory ułożyłem na desce i napełniłem farszem . Żaroodporne naczynie wysmarowałem oliwą , ułożyłem pomidory , skropiłem resztą oliwy. Wstawiłem do piekarnika nagrzanego piekarnika do temperatury 160 stopni C. Podałem na ciepło.