Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon pomidorowy czas zacząć.
...owsiane, najlepsze. Wystarczy dosłownie kilka chwil i mamy pyszne ciastec...
Odsłon: 5976
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 31117
Polecam. Lekka, zdrowa sałatka. Nie tylko na śniadanie.
Odsłon: 2039
Szybkie ciasto z mascarpone bez pieczenia jest błyskawiczne w przygotowaniu,...
Odsłon: 44611
...owsiane, najlepsze. Wystarczy dosłownie kilka chwil i mamy pyszne ciastec...
Odsłon: 5976
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 31117
Polecam. Lekka, zdrowa sałatka. Nie tylko na śniadanie.
Odsłon: 2039
Szybkie ciasto z mascarpone bez pieczenia jest błyskawiczne w przygotowaniu,...
Odsłon: 44611
Składniki
Bakłażana umyłem i pokroiłem w kostkę. Na patelni rozgrzałem 2 łyżki oliwy , wrzuciłem bakłażana , dodałem pokrojone oliwki i smażyłem pod przykryciem przez 10 minut , po 2 minutach smażenia posoliłem. Z pomidorów odciąłem wierzchy z szypułką. Nasiona i miąższ wydrążyłem łyżeczką . Pomidory posoliłem od wewnątrz , odwróciłem , wyłożyłem do cedzaka przekrojona stroną do dołu i odstawiłem na ok. 30 minut. Listki bazylii pokroiłem na małe kawałki. Czosnek obrałem i drobno posiekałem . Do miski włożyłem usmażony bakłażan z oliwkami , bazylie czosnek i oregano. Wymieszałem , doprawiłem solą i pieprzem. Pomidory ułożyłem na desce i napełniłem farszem . Żaroodporne naczynie wysmarowałem oliwą , ułożyłem pomidory , skropiłem resztą oliwy. Wstawiłem do piekarnika nagrzanego piekarnika do temperatury 160 stopni C. Podałem na ciepło.