Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj polecam mój przepis na wędzone pstrągi, które złowili mój mąż z moimi wnuczętami. Ja myślę że najsmaczniejsza jest ryba wędzona w całości, można również w dzwonkach. Tak uwędzona rybka jest bardzo smaczna a mięsko odchodzi od skóry. Po prostu rozpływa się w ustach.
Złowione ryby u (mnie pstrągi )patroszymy pozbawiamy wnętrzności i usuwamy łuski czyli skrobiemy nożem.
Myjemy i osuszamy.
Przygotowujemy solankę do której włożymy oczyszczone pstrągi.
Do dużego wiadra lub miski wlewamy wodę, dodajemy cukier, sól i mieszamy.
Następnie dodajemy kilka ziarenek ziela angielskiego, liście laurowe, oraz ząbki czosnku.
Do solanki wkładamy pstrągi i odkładamy na noc w chłodne miejsce.
Przed wędzeniem pstrągi wyjmujemy z solanki przepłukujemy wodą, osuszamy ręcznikiem papierowym, a następnie wkładamy w odpowiednie formy , wieszamy na powietrzu w celu całkowitego osuszenia na około 3 godziny.
W między czasie rozpalamy niewielki ogień (dymek) i w temperaturze pomiędzy 50 a 60 stopni wędzimy ryby przez ok. trzy godziny drzewem owocowym.
Po uwędzeniu rybę odkładamy do całkowitego wystudzenia.
Podajemy z plasterkami cytryny.
Wieprzowe ogony wędzone na zrębkach olcha, w garnku. Uwędzone ogony wieprzowe...
Odsłon: 4456
Forszmak to rewelacyjny sposób na wykorzystanie wędlin i mięs, które zostały...
Odsłon: 5181
Na przygotowanie pierwszego posiłku w ciągu dnia nie zawsze mamy dużo czasu....
Odsłon: 21
Polecam muszle makaronowe nadziane farszem z sera, łososia , oliwek . Muszle...
Odsłon: 55
Na przygotowanie pierwszego posiłku w ciągu dnia nie zawsze mamy dużo czasu....
Odsłon: 21
Polecam muszle makaronowe nadziane farszem z sera, łososia , oliwek . Muszle...
Odsłon: 55
Składniki
Złowione ryby u (mnie pstrągi )patroszymy pozbawiamy wnętrzności i usuwamy łuski czyli skrobiemy nożem. Myjemy i osuszamy. Przygotowujemy solankę do której włożymy oczyszczone pstrągi. Do dużego wiadra lub miski wlewamy wodę, dodajemy cukier, sól i mieszamy. Następnie dodajemy kilka ziarenek ziela angielskiego, liście laurowe, oraz ząbki czosnku. Do solanki wkładamy pstrągi i odkładamy na noc w chłodne miejsce. Przed wędzeniem pstrągi wyjmujemy z solanki przepłukujemy wodą, osuszamy ręcznikiem papierowym, a następnie wkładamy w odpowiednie formy , wieszamy na powietrzu w celu całkowitego osuszenia na około 3 godziny. W między czasie rozpalamy niewielki ogień (dymek) i w temperaturze pomiędzy 50 a 60 stopni wędzimy ryby przez ok. trzy godziny drzewem owocowym. Po uwędzeniu rybę odkładamy do całkowitego wystudzenia. Podajemy z plasterkami cytryny.
Przepisy Przekąski
Przekąski
Kruche babeczki z kremem z cukinii
Przekąski
Dietetyczne przekąski z cukinii
Przekąski
Shrimp Rolls
Przekąski
Serowe kąski z cukinii
Kruche babeczki z kremem z cukinii
Dzisiaj zapraszam na lekkie i pomysłowe imprezowe przekąski. Przygotujemy wyt...
Odsłon: 2
Dietetyczne przekąski z cukinii
Przekąski z cukinii urzekają wyglądem i smakiem, dlatego możesz przygotować j...
Odsłon: 116