Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witam serdecznie Propozycja na pyszne jajka faszerowane na Wielkanoc i nie tylko. Są bardzo dobre i ładnie prezentują się na stole.
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 973
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1996
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 465
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 973
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1996
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 465
Składniki
Ugotowane na twardo jajka i obrane ze skorupki, przekrawam wzdłuż na pół, wyjmuję żółtko które użyję do przygotowania farszu. Białka układam na tace lub talerzu.
Umyte i osączone listki natki pietruszki drobno siekam – usiekanej natki pietruszki powinno być około 1 łyżki może być trochę więcej. . Teraz do miseczki daję żółtka, kapary, olej, biały ser, posiekaną natkę pietruszki, doprawiam szczyptą soli, szczyptą pieprzu i całość rozdrabniam blenderem na jednolitą masę – farsz jest gotowy.
Przygotowany farsz nakładam na białka, można farsz nałożyć łyżeczką, szprycą lub rękawem cukierniczym. Ja tym razem nałożyłam farsz do rękawa z grubą końcówką i wyciskałam na białka. Tak przygotowane jajka ozdabiam małymi listkami natki pietruszki i ziarnkami granatu.