Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W sam raz na obiad w środku tygodnia, bo jest szybki do zrobienia. W wersji późnego obiadu lub kolacji dobrze komponuje się z winem.
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10419
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336758
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4306
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423673
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10419
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336758
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4306
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423673
Składniki
Piekarnik nagrzać do 190C.
Posmarowaną masłem formę do tarty wyłożyć rozmrożonym ciastem francuskim. Spód i brzegi.
Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić na oleju w głębokiej patelni. Czosnek pokroić w cienkie plasterki, dodać do cebuli. Wszystko smażyć chwilę do przejścia smaków.
Wymyte liście szpinaku podrzeć na mniejsze kawałki i dodać do cebuli z czosnkiem. Ciągle mieszając poczekać, aż szpinak zmniejszy swoją objętość.
Ser pleśniowy pokroić w drobną kostkę. Dorzucić do szpinaku i mieszać, aż do momentu gdy wszystko będzie pokryte roztopionym serem.
Przyprawić do smaku pieprzem i ewentualnie solą. Masę szpinakową przełożyć na ciasto. Do śmietany dodać żółtko, wymieszać i polać tym szpinak po wierzchu. Dodatkowo można na górze położyć kilka kostek sera pleśniowego. Wszystko zapiekać aż do momentu gdy brzegi będą złociste.