Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W sam raz na obiad w środku tygodnia, bo jest szybki do zrobienia. W wersji późnego obiadu lub kolacji dobrze komponuje się z winem.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2324
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4417
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1376
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 343
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2324
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4417
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1376
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 343
Składniki
Piekarnik nagrzać do 190C.
Posmarowaną masłem formę do tarty wyłożyć rozmrożonym ciastem francuskim. Spód i brzegi.
Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić na oleju w głębokiej patelni. Czosnek pokroić w cienkie plasterki, dodać do cebuli. Wszystko smażyć chwilę do przejścia smaków.
Wymyte liście szpinaku podrzeć na mniejsze kawałki i dodać do cebuli z czosnkiem. Ciągle mieszając poczekać, aż szpinak zmniejszy swoją objętość.
Ser pleśniowy pokroić w drobną kostkę. Dorzucić do szpinaku i mieszać, aż do momentu gdy wszystko będzie pokryte roztopionym serem.
Przyprawić do smaku pieprzem i ewentualnie solą. Masę szpinakową przełożyć na ciasto. Do śmietany dodać żółtko, wymieszać i polać tym szpinak po wierzchu. Dodatkowo można na górze położyć kilka kostek sera pleśniowego. Wszystko zapiekać aż do momentu gdy brzegi będą złociste.