Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś tak myślę nie gotuję bo pazurki sobie maluje, lecz na chlebie człowiek nie wytrzyma, to zrobiłam szybko racuszki bo je uwielbiają moje łakomczuszki.
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5762
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 140
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5762
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 140
Składniki
Do kubka rozkruszyć drożdże, dodać 1 łyżkę mąki i cukru oraz 1 szklankę ciepłego mleka.
Postawić do wyrośnięcia.
Do miski dodać mąkę, jajka,cukier oraz wyrośnięte drożdże.
Wymieszać do połączenia się składników za pomocą łyżki.
Postawić do wyrośnięcia, gdy ciasto podwoi swoją objętość.
Na patelni rozgrzać olej, w kubku z ciepłą wodą maczać łyżkę, nabrać ciasto i kłaść na rozgrzany olej po dwie łyżki ciasta.
Smażyć na bardzo wolnym ogniu z obu stron na rumiano.
Z tego przepisu wyszło około 20 racuchów.
Można je podać z powidłami śliwkowymi lub kto z czym lubi.