Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś tak myślę nie gotuję bo pazurki sobie maluje, lecz na chlebie człowiek nie wytrzyma, to zrobiłam szybko racuszki bo je uwielbiają moje łakomczuszki.
Do kubka rozkruszyć drożdże, dodać 1 łyżkę mąki i cukru oraz 1 szklankę ciepłego mleka.
Postawić do wyrośnięcia.
Do miski dodać mąkę, jajka,cukier oraz wyrośnięte drożdże.
Wymieszać do połączenia się składników za pomocą łyżki.
Postawić do wyrośnięcia, gdy ciasto podwoi swoją objętość.
Na patelni rozgrzać olej, w kubku z ciepłą wodą maczać łyżkę, nabrać ciasto i kłaść na rozgrzany olej po dwie łyżki ciasta.
Smażyć na bardzo wolnym ogniu z obu stron na rumiano.
Z tego przepisu wyszło około 20 racuchów.
Można je podać z powidłami śliwkowymi lub kto z czym lubi.
Od czasu do czasu, zwłaszcza w karnawale, przygotowuję racuchy drożdżowe w ró...
Odsłon: 6325
Delikatne, mięciutkie, pachnące śliwką i marcepanem. Stary domowy przepis któ...
Odsłon: 28
Moja wersja zdrowego napoju izotonicznego. Idealny na upały, świetnie smakuje...
Odsłon: 34
Sezon na jagody nadal trwa , dostałam od kuzynki jagody i postanowiłam zrobić...
Odsłon: 1641
Najlepsza na letnie upały jest domowa lemoniada z owocami, lodem i miętą. Jes...
Odsłon: 405
Fenomenalna tarta, sprawdzi się zarówno jako danie obiadowe dla całej rodziny...
Odsłon: 69
Delikatne, mięciutkie, pachnące śliwką i marcepanem. Stary domowy przepis któ...
Odsłon: 28
Moja wersja zdrowego napoju izotonicznego. Idealny na upały, świetnie smakuje...
Odsłon: 34
Sezon na jagody nadal trwa , dostałam od kuzynki jagody i postanowiłam zrobić...
Odsłon: 1641
Najlepsza na letnie upały jest domowa lemoniada z owocami, lodem i miętą. Jes...
Odsłon: 405
Fenomenalna tarta, sprawdzi się zarówno jako danie obiadowe dla całej rodziny...
Odsłon: 69
Składniki
Do kubka rozkruszyć drożdże, dodać 1 łyżkę mąki i cukru oraz 1 szklankę ciepłego mleka.
Postawić do wyrośnięcia.
Do miski dodać mąkę, jajka,cukier oraz wyrośnięte drożdże.
Wymieszać do połączenia się składników za pomocą łyżki.
Postawić do wyrośnięcia, gdy ciasto podwoi swoją objętość.
Na patelni rozgrzać olej, w kubku z ciepłą wodą maczać łyżkę, nabrać ciasto i kłaść na rozgrzany olej po dwie łyżki ciasta.
Smażyć na bardzo wolnym ogniu z obu stron na rumiano.
Z tego przepisu wyszło około 20 racuchów.
Można je podać z powidłami śliwkowymi lub kto z czym lubi.
Przepisy Przekąski
Przekąski
Dietetyczne placuszki bez cukru
Przekąski
Bułeczki z ciasta francuskiego z borówkami.
Przekąski
Smażone kwiaty z cukinii
Przekąski
Utopence - czeska przekąska do piwa
Dietetyczne placuszki bez cukru
Przepyszne i slodziutkie placuszki bez cukru
Odsłon: 2
Bułeczki z ciasta francuskiego z borówkami.
Ostatnio naszła mnie ochota na coś słodkiego z owocami. Pod ręką miałem ciast...
Odsłon: 99