Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Racuchy drożdżowe z jabłkiem jak u babci. Ten smak pamięta się zawsze. Wystarczą dwa jabłka i jest pysznie.
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 586
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1004
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 198
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2727
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 586
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1004
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 198
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2727
Składniki
Do miseczki wsypać mąkę i zrobić dołeczek. Do dołeczka wsypać łyżkę cukru i wkruszyć drożdże. Zalać łyżką mleka ( temperatura pokojowa ). Lekko pomieszać drożdże i poczekać aż drożdże się rozpuszczą. Łyżką zagarniać mąkę do środka. dodać resztę mleka i jajko. Wymieszać tak, żeby nie było grudek. Dodać jabłka obrane i starte na tarce o grubych oczkach oraz szczyptę cynamonu. Pomieszać. Pozostawić na 20 min. Na patelni rozgrzać olej rzepakowy. Nakładać małe porcje ciasta i smażyć po obu stronach na złoty kolor. Przed podaniem, racuchy posypać obficie cukrem pudrem. Smacznego.